Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
V nákupnom centre Bory nahlásili bombu, evakuovali asi 500 ľudí
Zdielať na

V nákupnom centre Bory nahlásili bombu, evakuovali asi 500 ľudí

BRATISLAVA / Okolo ôsmej hodiny večer niekto nahlásil bombu v bratislavskom nákupnom centre Bory Mall. Podľa informácií TV JOJ, ktoré potvrdila aj policajná hovorkyňa na mieste boli hasiči, policajti aj pyrotechnik so psom. Evakuovať museli približne 500 ľudí, ktorí si nestihli z miesta zobrať ani svoje osobné veci.

Policajti prehľadávali do neskorého večera priestory nákupného centra. Hlavné aj vedľajšie vchody boli opáskované. Okrem zamestnancov sa v čase nahlásenia bomby nachádzali aj návštevníci kina a miestneho kasína. Podľa odhadov evakuovali približne 500 ľudí, pre ktorých pristavili evakuačný autobus. Prebehlo to tak rýchlo, že návštevníci a zamestnanci si nestihli zobrať ani svoje osobné veci. 

Policajtom musel pomáhať aj psovod. Prítomnosť výbušniny sa ale nakoniec nepotvrdila. "Policajti vykonali evakuáciu obchodného centra a v jeho priestoroch bola vykonaná pyrotechnická prehliadka, ktorá bola ukončená s negatívnym výsledkom," informovala hovorkyňa polície Lucia Mihalíková. Podľa zistení TV JOJ sa mala v tamojšom kasíne uskutočniť súťaž o auto pre VIP klientov. Minútu pred vyhlásením výsledkov však museli všetci budovu náhle opustiť.

"Áno, bola to jedna ako keby takých pravdepodobných teórií, že keď to niekto urobil, tak by to mohlo súvisieť práve s herňou, možno nejaký nespokojný hráč alebo niečo podobné, keďže tam prebiehal finálový zápas roka. Samozrejme bolo to nepríjemné pre možno 3 skupiny ľudí. Jedna skupina bola tá, čo boli v kine, ktorí samozrejme nemohli dopozerať film. Druhá, ktorí mali objednané jedlo, a potom tretia - mali autá a nevedeli sa k nim dostať, " povedal Marian Hornyák, marketingový manažér nákupného centra.

​"Vyšetrovateľ policajného zboru začal v tomto prípade trestné stíhanie vo veci trestného činu poplašnej správy," dodala Mihalíková.

​Začiatkom decembra nahlásili bombu aj v nákupnom centre Aupark: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy