Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Polícia obvinila z usmrtenia Evelyn (18) kuriéra. Tragicky zomrela aj jej mama
Zdielať na

Polícia obvinila z usmrtenia Evelyn (18) kuriéra. Tragicky zomrela aj jej mama

MICHALOVCE / Rýchle cúvanie po chodníku a náraz do 18-ročnej Evelyn. Polícia z usmrtenia študentky v Michalovciach obvinila 22-ročného šoféra kuriérskej dodávky. Je to veľké rodinné nešťastie. Tragicky totiž zomrela aj mama školáčky. Preto vyrastala u babky.

Polícia podľa informácií TV JOJ získala videozáznam z priebehu celej tragédie. Aj preto voči vodičovi dodávky ihneď zakročila. "Vodič bol umiestnený do cely predbežného zaistenia s podnetom na jeho väzobné stíhanie," uviedla Jana Mésarová, hovorkyňa KR PZ Košice. Šofér (22) porušil viacero pravidiel. Jazda po chodníku, ktorý je od cesty oddelený, je pre všetky civilné vozidlá zakázaná za každých okolností. "Za tento skutok spáchaný závažnejším spôsobom konania z nedbanlivosti hrozí obvinenému trest odňatia slobody na dva až päť rokov," informovala Jana Mésarová.

"Veľmi slušné dievča bola, nefajčila, nepila, ešte ani kávu vôbec nevypila," povedala Mária Ščobíková, babka zrazenej študentky. Babka mladej študentky je na pokraji zrútenia, rodina totiž utrpela ďalšiu tragickú ranu osudu. Evelyn v detstve prišla o oboch rodičov. Jej mama bola brutálne zavraždená, keď ju na ulici nožom napadol bezdomovec. Evelyn mala už čoskoro maturovať, učila sa za kuchárku. V škole na ňu spomínajú spolužiaci a na mieste tragédie ďalší čo ju poznali. Všade horia sviečky. "Ja neviem, ja ju z každej strany čakám, že príde," dodala babka. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy