Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Brutálna bitka vo Važci: Aktéri, ktorí napadli hasiča a jeho rodinu, sa postavili pred súd
Zdielať na

Brutálna bitka vo Važci: Aktéri, ktorí napadli hasiča a jeho rodinu, sa postavili pred súd

VAŽEC / Po brutálnej bitke vo Važci, pri ktorej skupinka osadníkov napadla 36-ročného hasiča a jeho príbuzných, obvinili policajti až 10 ľudí. Traja z nich mali problémy so zákonom už aj v minulosti. Sudca rozhodoval o ich väzobnom stíhaní. Upozorňujeme, že nasledujúce zábery nie sú vhodné pre maloletých divákov.

Obvineniu z prečinu výtržníctva a ublíženia na zdraví čelí aj 32-ročný Igor z važeckej osady. Vo štvrtok ho na okresný súd v Liptovskom Mikuláši predviedla policajná hliadka. Aj na základe video záznamu od svedkov, mal byť jedným z aktérov minulo týždňovej bitky. On to však vidí úplne inak. "Ja som chcel bitke zabrániť, keď som videl, že chlapci na neho idú, že ho chcú zmlátiť viacerí, tak som ich chytil a odhodil," obhájil sa obvinený Igor. 

Poverený príslušník spracoval podnet na vzatie do väzby aj na 23-ročného Oldricha. Mladík bol počas príchodu na súd pokojný, to sa však nedalo povedať o viacerých príbuzných obvinených. Pre nevhodné správanie ich museli dokonca vykázať mimo areálu súdu. S putami na rukách predviedli pred sudcu aj 32-ročného Igora. "Sudca pre prípravné konanie Okresného súdu Liptovský Mikuláš vyhovel návrhu prokurátora a rozhodol o vzatí všetkých 3 obvinených do väzby. Dôvodom väzby je obava z pokračovania v trestnej činnosti," informovala Lenka Belavá, hovorkyňa Krajského súdu Žilina. 

Ôsmich útočníkov sa podarilo policajtom stotožniť aj vďaka viacerým videám od svedkov. Skupinka z osady rozdávala údery aj kopance. Svoj hnev sústredili proti 36-ročnému mužovi a ďalším jeho príbuzným. Bitke mal predchádzať incident medzi chlapcami z osady a 8- ročnou dcérou napadnutého muža. Podľa obvinených mužov je rozhodnutie súdu nespravodlivé. "Proti uzneseniu o vzatí do väzby podali všetci traja obvinení sťažnosť," dodala Belavá, hovorkyňa Krajského súdu Žilina. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy