Skoro jasno
14°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Nakupovať darčeky cez internet nemusí byť bezpečné. Prísť môžete o viac, než len o peniaze
Zdielať na

Nakupovať darčeky cez internet nemusí byť bezpečné. Prísť môžete o viac, než len o peniaze

PRIEVIDZA / Vianočné darčeky mnohí hľadáme na internete a nemusí to byť bezpečné. Svoje o tom vie aj Monika Žikavská z Prievidze. Objednala si dve voňavky a namiesto toho ju v balíčku čakali hneď štyri. Keď ich ovoňala zistila, že 72 eur dala za parfumovanú vodu.

Namiesto dvoch parfumov jej prišli štyri. Vôbec ju však nepotešili. "Veď je to voda. Prišla mi vodička takáto parfumovaná. Štyri, ja som si objednala dve," uviedla Monika Žikavská, poškodená. Žena chcela potešiť nielen seba, ale aj manžela. Za dve voňavky zaplatila 72 eur. "Prišli mi takéto čisté vodičky voňavé, bez etikety, bez ničoho. Nevieme zloženie, možno je to zdraviu škodlivé," dodala Monika Žikavská.

Tovar chcela reklamovať a preto začala pátrať po kontaktoch na firmu z ktorej darčeky objednala. "Firma neexistuje, je to internetový podvod," poznamenala Monika Žikavská. "Určite by mala ísť na políciu, podať trestné oznámenie, malo by sa o tom hovoriť, možno sa nájde viac ľudí a polícia bude môcť konať," radí právnik Róbert Pietrik. Zákazníčka zistila, že firma oklamala viacero ľudí. Podľa právnika by bolo dobré, keby sa všetci obrátili na políciu. Škoda by bola vyššia. Právnik zároveň radí, že si firmu treba vopred overiť, ako IČO a DIČ. "Dostala som ponaučenie, budem si už preverovať, aká je to firma," dodala Monika Žikavská.

Pozrite si aj nasledujúcu reportáž, kde práve zákazník ukázal, ako sa správať nemá a odniesol si z podniku stôl:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy