Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Hraničiari odhalili rekordný náklad cigariet. K 200-tisíc balíkom sa prebojovali motorovou pílou
Zdielať na

Hraničiari odhalili rekordný náklad cigariet. K 200-tisíc balíkom sa prebojovali motorovou pílou

SCHENGENSKÁ HRANICA / K pašovaným cigaretám sa dostali pomocou motorovej píly a trvalo dva dni, kým ich všetky zrátali. Ukrajinskí hraničiari odhalili rekordný náklad. Vyše 200-tisíc balíkov bolo ukrytých v papierových rolkách, ktoré prevážal český kamión.

Kamión, ktorý na hraniciach s Európskou úniou kontrolovali ukrajinskí hraničiari mal české evidenčné čísla. Vodičom bol Ukrajinec. Prevážal desiatky obrovských papierových roliek. Išlo o takzvaný technický papier. Vo vnútri každého kotúča sa nachádzalo zhruba 370 balíčkov pašovaných cigariet. "Dokopy bolo zaistených vyše 200 tisíc balíkov nelegálnych cigariet v hodnote vyše 6 miliónov hrivien. Ide o rekordné množstvo kontrabandu," píše sa v stanovisku štátnej pohraničnej služby Ukrajiny. Podľa ukrajinských colníkov smerovali cigarety z Ruskej federácie do Rumunska.

Rušno bolo aj na východnej hranici. Dvaja muži vo veku 23 a 37 rokov snažili dostať do Európskej únie mimo hraničných priechodov. "Ani jeden zo zadržaných mužov pri sebe nemal cestovné doklady," informovala Elena Tračuk, hovorkyňa pohraničnej stráže Ukrajiny. Na policajnom oddelení uviedli, že pochádzajú zo Sýrie a chceli prísť až na Slovensko.

Colníci majú s pašerákmi cigariet mnohé skúsenosti a neuniknú im ani malé detaily:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy