Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Lupič zbil a okradol dôchodcu vo vlastnom dome. Päťkrát súdený Tomáš už pozná svoj trest
Zdielať na

Lupič zbil a okradol dôchodcu vo vlastnom dome. Päťkrát súdený Tomáš už pozná svoj trest

TRENČÍN / Presne pred rokom sa v dome v Chynoranoch odohrala lúpež. Obeťou bol spiaci 75-ročný muž. Lupič ho podľa obžaloby začal biť a vzal mu peniaze aj doklady. Dôchodca sa bojí o život. 5-krát súdne trestaný Tomáš už spoznal trest.

Okresný súd v Partizánskom poslal muža za mreže na 9,5 roka. Podľa obžaloby mal lúpežne prepadnúť svojho suseda. "Ľavou rukou ma držal pod krkom a pravou ma búchal po hlave. Toto som mal krvavé," opísal udalosti Jozef, poškodený. Mužovi (75) podľa obžaloby vzal 20 eur a doklady. Dôchodca po incidente požiadal o policajnú ochranu. Do domu, v ktorom došlo k lúpeži sa bojí vrátiť.

Tomáš od samého začiatku tvrdil, že je nevinný a chcel, aby ho súd oslobodil. "On nie je normálny. Na viac ľudí podal trestné oznámenie, aj na svojich bratov, že ho okradli," povedal obžalovaný Tomáš. "Je to podvod, on chodil do roboty, staral sa, toto je podfuk," dodala družka obžalovaného. 9,5 roka ktoré mu vymeral okresný súd v Partizánskom sa mu zdalo veľa a preto sa odvolal. "Stále poukazujeme na viacero rozporov vo výpovediach poškodeného, na jeho nedôveryhodnosť. Súd podľa mňa porušil právo na obhajobu tým, že nepovolil rekonštrukciu," tvrdí obhajca obžalovaného.

Obhajca obžalovaného žiadal jeho oslobodenie, alebo vrátenie prípadu na prvostupňový súd. Senát mu ale nevyhovel. "Obžalovaný sa odcudzuje na úhrnný trest odňatia slobody vo výmere 9 rokov a 6 mesiacov," potvrdil predseda senátu, Krajský súd Trenčín. Podľa súdu niet pochýb o tom, že lúpil práve obžalovaný. Tomu sa ale verdikt vôbec nepáčil.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy