Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
So zbraňou v ruke prepadol benzínku v Krupine. Prsty ale môže mať vo viacerých vykrádačkách
Zdielať na

So zbraňou v ruke prepadol benzínku v Krupine. Prsty ale môže mať vo viacerých vykrádačkách

ZVOLEN / Kriminalisti objasnili ozbrojenú lúpež. Ešte v júni prepadol páchateľ čerpaciu stanicu v Krupine. So zbraňou v ruke vystrašil obsluhu a žiadal peniaze. Policajti zadržali 39-ročného muža z Hriňovej a súd vo Zvolene ho už zobral do väzby.

Muž (39) z Hriňovej, ktorého zadržali a eskortovali na zvolenské policajné oddelenie má na krku obvinenie z ozbrojenej lúpeže. Práve on má byť maskovaným páchateľom, ktorý so zbraňou v ruke ohrozoval zamestnankyňu na čerpacej stanici v Krupine. "39-ročný muž prišiel ešte v júni na čerpaciu stanicu v Krupine ozbrojený a požadoval peniaze," uviedla Petra Kováčiková, hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica. 

Tvár si maskoval kuklou a tmavými okuliarmi a na ženu mieril zbraňou. Tá mu dala peniaze, do igelitovej tašky, ktorú si páchateľ so sebou priniesol. Konal chladnokrve a za pár minút zmizol. "Vďaka zhromaždeným dôkazovým materiálom sa nám muža podarilo stotožniť, 39-ročného muža z Hriňovej sme zadržali," informovala Petra Kováčiková.

V minulosti bol muž už 12-krát súdne trestaný a aj v tomto prípade bolo voči nemu vznesené obvinenie za lúpež. Teraz mu hrozí až 12 ročné väzenie, sudca Okresného súdu vo Zvolene už rozhodol o jeho väzobnom stíhaní. Polícia teraz preveruje aj iné ozbrojené prepady, vylúčiť sa totiž nedá, že má prsty aj vo veľmi podobnej lúpeži na čerpačke v Ladomerskej Vieske z mája tohto roku. 

Pre peniaze sú mnohokrát zločinci ochotní aj surovo napadnúť svoju obeť. Príkladom je aj nasledujúca reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy