Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
FOTO: Piatok trinásteho na cestách. Život vodiča vyhasol pod protiidúcim kamiónom
Zdielať na

FOTO: Piatok trinásteho na cestách. Život vodiča vyhasol pod protiidúcim kamiónom

KRAĽOVANY / Neskoro večer, v piatok 13-teho, vyhasol ľudský život. Jazda v sychravom počasí sa stala osudnou 64 ročnému vodičovi. V Kraľovanoch na Orave zrejme nezvládol riadenie. Aj keď hasiči a záchranári prišli rýchlo, pomôcť mu už nedokázali.

Zatiaľ z nezistených príčin prešiel vodič do protismeru a ocitol sa pod oprotiidúcim kamiónom. Nie je vylúčené, že vodič dostal na klzkej ceste šmyk a v rýchlosti ostrú pravotočivú zákrutu nezvládol.

Aj keď sa 38 ročný kamionista snažil zrážke zabrániť, nepodarilo sa mu to. Osobné auto narazilo do kamiónu. "Sme zistili, že vodič je zakliesnený v osobnom motorovom vozidle, museli sme použiť vyslobodzovacie náradie," priblížil Roman Bukový, člen dobrovoľných hasičov v Sučanoch. 

Na mieste boli všetky záchranné zložky, avšak po zrážke bol vodič na mieste mŕtvy. "Zabezpečili sme auto proti požiaru a posunu," dodal Bukový. "U nebohého vodiča bude vykonaná pitva. Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania," doplnil Radko Moravčík, hovorca KR PZ Žilina. 


Policajti vyzývajú k opatrnosti, najmä v takomto sychravom počasí so zníženou viditeľnosťou. "Vodiči majú sťažené podmienky na jazdu, pretože kombinácia dažďa, mrholenia, snehu, poľadovice, tmy a mokrej vozovky si vyžaduje maximálnu koncentráciu. Počítať treba aj s tým, že vo vyjazdených koľajach môže stojaca voda najmä v zákrutách spôsobiť šmyk. Tomu sa dá predísť len prispôsobením rýchlosti," vysvetlil Moravčík. 

Nehoda na pumpe na D1. Poškodený ostal aj jeden zo stojanov stanice. Viac sa dozviete vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy