Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Dvojica v kuklách napadla farára priamo na fare. Obyvatelia nechápu, aký by mohli mať útočníci motív
Zdielať na

Dvojica v kuklách napadla farára priamo na fare. Obyvatelia nechápu, aký by mohli mať útočníci motív

SLATVINA / Dvaja zakuklenci pretrhli pokojný večer farárovi v obci Slatvina v spišskonovoveskom okrese. Napadli ho priamo na fare. Ani samotný duchovný netuší, prečo bol útok smerovaný voči nemu.

Miestny farár nám mimo kamery povedal, že ho upútalo intenzívne zvonenie na dverách fary. Očakával, že niekto potrebuje jeho naliehavú pomoc.

Keď v nočných hodinách otvoril vchodové dvere, z tmy naňho hľadeli dva páry očí. Viac si všimnúť nestihol, keďže dvojica mala na hlavách kukly. Útok jedného z páchateľov smeroval na tvár duchovného. 

"Doposiaľ nestotožnený páchateľ fyzicky napadol 47-ročného muža a spôsobil mu zranenia, ktoré si podľa predbežného vyjadrenia lekárov vyžiadajú liečenie s predpokladanou dobou 7 dní," informovala o útoku hovorkyňa KR PZ Košice Lenka Ivanová. 

Duchovný sa dosť rýchlo spamätal z prvého šoku a podarilo sa mu zatvoriť a zamknúť dvere. Tak predišiel vážnejším zraneniam. Ako nám povedal, s nikým nemá problém ani žiaden konflikt. "Policajti však na objasnení tohto prípadu intenzívne pracujú a po páchateľovi skutku pátrajú," potvrdila Ivanová. 

Farár nám povedal, že páchatelia nepovedali ani slovo. Čo bolo ich motívom, nevedno. Tento čin prekvapil aj chlapov v dedine, tí na neho nemajú krivého slova. 

Policajti už začali trestné stíhanie pre porušovanie domovej slobody. Nie je vylúčené, že zakuklencov, ktorí napadli duchovného, zachytila obecná kamera. Chlapi sú odhodlaní si svojho farára zastať. 

Miestni dúfajú, že spišskonovoveskí kriminalisti páchateľov čo najskôr vypátrajú a dostanú náležitý trest.

V centre Žiliny sa strhla brutálna bitka. Neuveríte, prečo žiaka základnej školy napadli: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy