Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Sľubovali benzín zadarmo a hotovosť. Ľudia im začali posielať kópie občianskych preukazov
Zdielať na

Sľubovali benzín zadarmo a hotovosť. Ľudia im začali posielať kópie občianskych preukazov

LUČENEC / Na internete sa objavil ďalší podvod. Ak chcete natankovať plnú nádrž zdarma a 50€ k tomu, stačí sa zapojiť do súťaže na stránke pumpy v Lučenci.

Plná nádrž zdarma a k tomu 50€? Ak vás táto ponuka zlákala, nie ste jediný. Na podvod sa dali nachytať desiatky vodičov. Sieť slovenských čerpacích staníc ale vodičov upozorňuje, jedná sa o premyslený podvod. Na sociálnej sieti bola vytvorená falošná stránka s logom a názvom čerpacej stanice v Lučenci, priložené boli aj jej fotky. Podmienky súťaže boli jednoduché - dať stránke "páči sa mi to", zdieľať a komentovať príspevok. Následne začali "výhercom" chodiť správy, v ktorých podvodníci žiadali osobné údaje a kópiu občianskeho preukazu za účelom vyplatenia výhry.

Práve obsah týchto správ znepokojil prevádzkara čerpacej stanice, ktorý následne upovedomil políciu. "Naša spoločnosť nikdy pri súťažiach nepýtala občianske preukazy a iné údaje osobné. Súťaže máme založené na báze našich tankovacích kárt," upozorňuje vedúci prevádzky Michal Györgyík. Polícia medzitým prijala trestné oznámenie a rozhoduje o ďalšom postupe. Falošná stránka už na sociálnej sieti nefunguje, oklamaných zákazníkov je zatiaľ 50, no pribúdajú ďalší. 

"V tejto veci sme prijali trestné oznámenie. V súčasnosti informácie, ktoré boli uvedené v oznámení preverujeme a v zákonnej lehote rozhodneme o ďalšom postupe," uviedla hovorkyňa banskobystrických krajských policajtov Petra Kováčiková.

V lete sa rozmohli podvody s dovolenkami. Pozrite si archívnu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy