Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
VIDEO: Muž chcel ukradnúť žene invalidný vozík, na ktorom sedela
Zdielať na
Krimi

VIDEO: Muž chcel ukradnúť žene invalidný vozík, na ktorom sedela

PHOENIX / Polícia v americkom Phoenixe zatkla muža, ktorý sa pokúsil ukradnúť žene invalidný vozík, na ktorom sedela. Prípad sa stal v metre. Muž ženu dokonca zhodil z vozíka na zem.

Niektorým mladíkom je úcta k starším cudzia. Ale napadnúť niekoho na invalidnom vozíku? Pre mnoho ľudí nepochopiteľná vec. Svedkami bizarného počinu boli cestujúci Arizona's Valley Metro Rail. Mladík sa totiž pokúsil ukradnúť žene invalidný vozík, na ktorom sedela. Video zachytáva, ako páchateľ v červenej mikine s kapucňou a papučami so sobmi agresívne napadol ženu sediacu na invalidnom vozíku, a snažil sa ju z neho zhodiť. 

Hoci sa žena bránila a snažila sa páchateľovi v tomto počine zabrániť, bolo to nad jej sily a z vozíka ju zhodil. Následne s ním vybehol von, no v tom zasiahli svedkovia, ktorým sa vozík podarilo získať naspäť. Muž z miesta činu utiekol. Polícia ho identifikovala ako 26-ročného Austina Shurbutta a na sociálnej sieti Facebook zverejnila video zachytávajúce incident.

"Aj napriek tomu, že mal obuté papuče so sobmi, tento zločin nemá nič spoločné so sviatočnou atmosférou. Pokúsil sa ukradnúť invalidný vozík, na ktorom sedela žena, no hrdinovia spomedzi cestujúcich ju zachránili," uviedla polícia. Shurbutta obvinili z krádeže, napadnutia a únosu. Pred súd by sa mal postaviť 16. decembra.

Incident sa odohral 29. novembra v  Arizona's Valley Metro Rail.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy