Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Smrť cudzinca v centre Bratislavy: Ak spoznáte týchto mužov, kontaktujte políciu
Zdielať na

Smrť cudzinca v centre Bratislavy: Ak spoznáte týchto mužov, kontaktujte políciu

BRATISLAVA / Po útoku v centre Bratislavy, následkom ktorého prišiel o život ďalší cudzinec, polícia zverejnila video. Ním žiada o pomoc verejnosť pri stotožnení mužov na záberoch. Muži, po ktorých totožnosti policajti pátrajú, by svojimi informáciami mohli prispieť k objasneniu prípadu. Podľa informácií polície by malo ísť o cudzincov hovoriacich srbským jazykom.

K útoku v centre Bratislavy na Námestí SNP došlo v nedeľu krátko po polnoci pri hlavnom vchode budovy Hlavnej pošty. Po brutálnej bitke prišiel o život ďalší cudzinec. Podľa informácií TV JOJ malo ísť o 22-ročného muža, menom Nikola, ktorý bol zrejme balkánskeho pôvodu. Svojim zraneniam na mieste podľahol, a to ja napriek snahe záchranárov. 

Policajti v rámci vyšetrovania zaistili kamerový záznam, ktorý zobrazuje priebeh udalosti. "V tejto súvislosti sa policajti obracajú na verejnosť so žiadosťou o pomoc pri stotožnení mužov na záberoch. Muži, po ktorých totožnosti policajti pátrajú, by svojimi informáciami mohli prispieť k objasneniu tohto prípadu, malo by ísť o cudzincov hovoriacich srbským jazykom vo veku od 20 do 35 rokov," informovala polícia. 

Muža mali napadnúť a údajne dokopať pred budovou pošty, pred ktorou sa ešte aj v nedeľu dopoludnia nachádzalo svedectvo brutálneho útoku v podobe krvi. "Podľa doterajších informácií mal po predchádzajúcom konflikte doposiaľ neznámy muž poškodeného fyzicky napadnúť. Následne mal utiecť na neznáme miesto," upresnila policajná hovorkyňa Lucia Miháliková. 

Polícia v súvislosti s týmto prípadom a zverejnením záberov žiada verejnosť o pomoc. Aby v prípade, ak poznajú osoby na zázname a fotografiách a vedia poskytnúť informácie k ich totožnosti, prípadne ich pobytu, ihneď kontaktovali políciu.

Rok od tragickej smrti Filipínca Henryho 

Pred rokom pritom došlo k podobnému útoku, ktorý mal za následok smrť mladého Filipínca Henryho. K incidentu došlo priamo v centre Bratislavy, na jednej z najrušnejších ulíc. Oba útoky od seba delí len pár metrov.  

Ľudia žijúci na Obchodnej ulici a okolí sú aj po roku od tragického incidentu nespokojní. "Je to stále také isté, dokonca ešte horšie, je tu veľa tínedžerov, ktorí rozbíjajú okná a výklady, z Obchodnej si urobili svoje nočné ihrisko," tvrdí Barbora. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy