Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Zamestnanec zariadenia mal znásilniť mentálne postihnutú klientku. Prípad je už niekoľko mesiacov na súde
Zdielať na

Zamestnanec zariadenia mal znásilniť mentálne postihnutú klientku. Prípad je už niekoľko mesiacov na súde

HUMENNÉ / Začiatkom roka otriasol domovom sociálnych služieb v medzilaboreckom okrese sexuálny škandál. Jeden zo zamestnancov tam mal znásilniť klientku. V zariadení sú ľudia s mentálnym postihnutím. Prípad je už niekoľko mesiacov na súde.

Podľa obvinenia mal 51-ročný Medzilaborčan znásilniť klientku domova sociálnych služieb. Stalo sa to vo februári, v zariadení, kde sú umiestnení klienti s mentálnym postihnutím.

Obžalovaný muž bol zamestnancom domova. Keď sa prevalilo, že jednu z klientiek sexuálne zneužíval, do zariadenia okamžite smerovali kriminalisti.

Humenský vyšetrovateľ Medzilaborčana obvinil zo zločinov znásilnenie a sexuálne násilie. Na Okresnom súde v Humennom už vypovedali jeho bývalí kolegovia aj vedenie domova. Pred kamerou hovoriť odmietli, až kým nepadne verdikt. Na pojednávanie bol prizvaný aj znalec. 

Obžalovaný však na súde chýbal. "Senár konal v neprítomnosti obžalovaného, ktorý s konaním hlavného pojednávania v jeho neprítomnosti vyslovil súhlas," informovala hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji Ivana Petrufová. 

Ďalšie pojednávanie je naplánované na polovicu januára budúceho roka. "Okresný súd Humenné dnešné hlavné pojednávanie po vykonaní dokazovania odročil na 15 január budúceho roka," upresnila Ivana Petrufová. 

Bača-násilník stál pred súdom za pokus o znásilnenie: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy