Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Kuriózny prípad z Komárna. Viac ako rok im pred domom stálo auto, ktoré si tam niekto odparkoval
Zdielať na

Kuriózny prípad z Komárna. Viac ako rok im pred domom stálo auto, ktoré si tam niekto odparkoval

KOMÁRNO / Mestskí policajti v Komárne našli majiteľa auta, ktorý blokuje cestu pred domom prostredníctvom sociálnej siete. Cez vlastné záznamy prišli na to, že to isté auto, bez platnej STK, už riešili v minulosti. Otázne je, kam ho jeho majiteľ "odloží" teraz.

Peter kúpil pred mesiacom v Komárne dom. Ako neskôr zistil, aj s nechceným darčekom. Zelený Opel sa pred domom ocitol, keď v ňom žili nájomníci. Tí si zabudli nielen vyrovnať dlhy za energie, ale zrejme aj auto.

"Už viac ako rok je tu, už niekoľkokrát sme hovorili, aj hlásili sme, že je tu," vraví suseda. "Susedia povedali, že sa mám toho zbaviť, ale ako, to neviem, štátna polícia bola vonku, že nevedia nájsť majiteľa vozidla," hovorí majiteľ domu Peter Hegedűs.

Platnosť emisnej a technickej kontroly neželanej dekorácie skončila pred dvomi rokmi. Mestskí policajti majiteľa vylustrovali a vzápätí aj našli. Cez sociálnu sieť. Ten prisľúbil, že auto z cesty odstráni.

"V prípade, ak by nie, tak celé vec je poslaná na okresný úrad, na odbor dopravy, ďalej sa to vracia na MsÚ, kde potom v priestupkovom konaní vyrubujú tie sankcie," vraví náčelník mestskej polície Alexander Tóth. 

Problém vrakov v Komárne sa po rokoch podarilo zažehnať. Zjavujú sa už len sporadicky. Mestskí policajti si vedú i nich evidenciu doteraz. "Zistil som, že približne pred rokom a pol, bolo toto auto riešené tu na jednom sídlisku, tiež za tento istý priestupok," dodal Tóth. 

Na majiteľa, ktorý ho zrejme zo sídliska previezol do uličky mestskej časti, je tak založený nový spis. Svedkovia môžu dosvedčiť, ako dlho auto používalo verejné priestranstvo. Ak na dopravnom odbore auto bez technických kontrol preklasifikujú, mohlo by skončiť na vrakovisku. K tomu je ale opäť potrebný majiteľ.

"Auto treba odhlásiť z evidencie vozidiel, to je taký malý defektík v zákone, v dnešnej dobe to nerobí žiadne problémy, akurát pre tých majiteľov ja si myslím, že sú trošku leniví," myslí si Tóth.  Ako vrak môže na sídliskových parkoviskách pôsobiť aj auto majiteľa, ktorý väčšinu roka pracuje v zahraničí.

"Ten majiteľ toho auta, má právo používať cestnú komunikáciu, respektíve parkovisko i keď tým autom nehýbe tých 8-9 mesiacov," poznamenal náčelník mestskej polície. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy