Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Babka prekabátila zlodejov. Dôchodkyňu sa zlodeji pritom pokúsili pripraviť o jej úspory
Zdielať na

Babka prekabátila zlodejov. Dôchodkyňu sa zlodeji pritom pokúsili pripraviť o jej úspory

TOPOĽČANY / 85-ročnú dôchodkyňu sa v topoľčianskom okrese pokúsili pripraviť podvodníci o úspory, no nepodarilo sa im to. Pani bola taká odvážna, že podvodníkov prekabátila. Za pomoc môže ďakovať aj pracovníčke banky.

Všetko sa začalo tak ako to v takýchto prípadoch býva, viacerými telefonátmi na pevnú linku. Volajúci sa tváril ako vnuk 85 ročnej dôchodkyne."Volaj mi hádam aj 10 krát, nachystajte to prosím pekne," opísala incident dôchodkyňa Anastázia.

Podvodník, ktorý sa vydával za vnuka, tvrdil, že potrebuje 10 tisíc eur, inak mu prepadne vyššia suma peňazí na sporení. Dobrácka žena chcela pomôcť a preto sa vybrala do banky."Tak som chytro hodila na seba vetrovku, vzala knižku vkladnú a bežala," vysvetlila Anastázia.

V pobočke banky si zamestnanci všimli, že žena je neistá a vystrašená. Preto zisťovali, či je všetko v poriadku a vypýtali si kontakt na príbuzných. "Naša poradkyňa zbystrila pozornosť a kontaktovala syna klientky," priblížila Marta Cesnaková, hovorkyňa SLSP. 

Podľa pokynov volajúceho mal úspory v rodinnom dome vyzdvihnúť taxikár. Peniaze mala uložiť do bielej obálky a prelepiť ju lepiacou páskou. Dôchodkyňa to aj urobila, ale do obálka nevložila ani euro. V dome spolu s policajtmi vyčkávali, kto ich príde vyzdvihnúť. "Už som mala odvahu, keď som vedela, že sú tu dvaja policajti. Jeden bol za verandou a druhý v špajze," priblížila Anastázia.

Taxikára zadržali policajti pred domom dôchodkyne a mal čo vysvetľovať. "Som otvorila a ja som mu ten balíček išla podávať, ale ten moment sa vrhli na neho," uviedla Anastázia.

Či sa taxikár v celej situácii ocitol iba náhodne alebo spolupracoval s páchateľmi, ukáže až ďalšie vyšetrovanie polície. "Keby nebol vinný, nebol by toto robil," pomyslela si Anastázia. "Polícia začala trestné stíhanie vo veci podvodu v štádiu pokusu," informovala Renáta Čuháková, hovorkyňa KR PZ Nitra. 

Chcela pomôcť ale naletela podvodníčke. Na pomoc si žena vzala úver 37-tisíc eur: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy