Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Nečakaná smrť dvojmesačného bábätka. Polícia preveruje, či chlapček nezamrzol
Zdielať na

Nečakaná smrť dvojmesačného bábätka. Polícia preveruje, či chlapček nezamrzol

PALOTA / Keď matka chcela ráno nakŕmiť svoje dvojmesačné bábätko, zistila, že nedýcha. Do obce Palota v slovensko-poľskom pohraničí tak okamžite mierili záchranári aj policajti. Chlapčeka sa však už zachrániť nepodarilo. Policajti prešetria či zamrzol, alebo išlo o syndróm náhleho úmrtia.

"Chcela ho nakojiť a už videla, že sa neprebudil. Ona je dobrá žena, stará sa o deti, ale čo sama?" vraví suseda Božena Ferencová. Stalo sa to v časti obce Palota v slovensko-poľskom pohraničí. Miestni ešte na pomoc dieťatku privolali záchranárov.

Išlo o dvojmesačného chlapčeka. Kým prišli záchranári, prvú pomoc mu dávali miestni, no márne. "U dieťaťa boli prítomné jasné známky smrti. Privolaný lekár musel konštatovať existus," uviedla hovorkyňa záchranárov Katarína Načiniaková. 

Na miesto prišiel aj kriminalistický výjazd, a to vrátane vyšetrovateľa a technika.To, či bábätko zomrelo na podchladenie alebo či išlo o syndróm náhleho úmrtia ukáže až ďalšie vyšetrovanie. Podľa slov susedov sa matka chlapčeka sama stará o ďalšie štyri deti. Otec sa o ne nezaujíma. "Oblečený bol, nespal holý. Mala s čím kúriť, ale nechal ju muž a sama je. A ešte štyri malé deti má," pokračuje suseda. 

Policajti už v tejto súvislosti začali aj trestné stíhanie, a to vo veci prečinu usmrtenia. "Príčina, ako aj okolnosti tejto udalosti sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania," uviedol policajný hovorca Igor Pavlik. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy