Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
V prípade vraždy ženy v Pezinku padli obvinenia. Petra policajti pôvodne zastavili pre alkohol
Zdielať na

V prípade vraždy ženy v Pezinku padli obvinenia. Petra policajti pôvodne zastavili pre alkohol

PEZINOK / Prípad incidentu v Pezinku, kde sa hliadke nepozdávala jazda mladého muža, už stihla polícia objasniť. Z bežnej policajnej kontroly vodiča sa napokon zrodilo vyšetrovanie vraždy, pretože o pár hodín neskôr už vyťahovali z priekopy telo 64-ročnej ženy.

Policajnej hliadke sa šofér zdal už od začiatku podozrivý. 30-ročný Peter mal na rukách i tvári menšie poranenia. Na nohách mu dokonca mali chýbať topánky. Navyše, pred cestou trávil čas v krčme, a tak šoféroval pod vplyvom alkoholu. Policajti si ho preto vzali pod drobnohľad. Jeho vypočúvaním zistili, že o niekoľko kilometrov ďalej došlo v pezinskej vinohradníckej oblasti k roztržke. 

Peter sa mal pohádať so staršou ženou, s ktorou mal mať podľa našich informácií milenecký pomer. Auto, ktoré viedol, malo šalianske evidenčné číslo a patrilo jej. Asi 200 metrov od Fajgalskej ulice mladý muž ukázal policajtom miesto, kde v jarku pod krovím ležalo telo mŕtvej ženy V prípade vraždy už padlo obvinenie, ktorému predchádzalo dôkladné zabezpečenie a zadokumentovanie miesta činu, expertízne skúmanie ako aj výsledky pitvy. Muž sa podľa našich informácií priznal kriminalistom až nad ránom, že ženu mal vo večerných hodinách po hádke zabiť a následne mal autom z miesta ujsť. "Na základe vykonaných procesných úkonov vyšetrovateľ zabezpečil dôkaznú situáciu na vznesenie obvinenia 30-ročnému Petrovi z Pezinka z obzvlášť závažného zločinu vraždy," informovala Lucia Mihalíková, hovorkyňa KR PZ Bratislava. 

Muž je momentálne v rukách polície. "Obvinený bol umiestnený do cely policajného zaistenia, kde čaká na rozhodnutie sudcu o jeho vzatí do väzby," dodal Lucia Mihalíková. V prípade dokázania viny hrozí páchateľovi pobyt za mrežami na 15-20 rokov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy