Zatiahnuté
12°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Neďaleko Sniny zostali vodiči na ceste doslova zaseknutí. O auto takmer prišli aj policajti
Zdielať na

Neďaleko Sniny zostali vodiči na ceste doslova zaseknutí. O auto takmer prišli aj policajti

SNINA / Obyvatelia uličskej doliny zostali na niekoľko hodín bez cestného spojenia so svetom. Na niekoľko metrovom úseku sa v tom istom čase stali hneď štyri kolízie. Všetky pri vodnej nádrži Starina, kde je chemický posyp pre ochranu vodného zdroja zakázaný. Policajti, ktorí regulovali dopravu, zostali bez auta. Ich vozidlo zakliesnilo o zvodidlá cestárske auto.

Do uličskej doliny sa autá dostať nemohli.  Na úseku niekoľkých desiatok metrov sa stali hneď štyri kolízie. Vodiči si v kolónach postáli asi dve hodiny. Mliekárenské auto sa vpred pohnúť nemohlo. Ťahať ho naraz museli hneď dva traktory. Iba o pár metrov ďalej to už bola dodávka zakliesnená medzi zvodidlami a nákladným autom, prevážajúcim drevo. "Dychové skúšky u všetkých vodičov boli negatívne," informoval policajný hovorca Igor Pavlik. 

"Niekedy to bolo tak, že na každom úseku 100 metrov bol kopček s posypovým materiálom, bolo to riešenie síce primitívne, ale bolo," povedal Jozef - jeden z vodičov, ktorý uviazol v kolóne. "Do doby, kým sa tieto kolízie stali, naše autá tam boli dvakrát, nemôže to byť spôsobené zlou údržbou," vyjadril sa  Ľubomír Galanda, riaditeľ správy a údržby ciest PSK oblasť Humenné. 

Na krajnici boli po kolízii odstavené aj dve osobné autá. A zle skončilo aj auto policajtov. Ak by sedeli vo vnútri, zrejme by sa von tak ľahko nedostali. "Posypový voz ich chcel obísť, ale musel zastať pre kolónu, stiahlo ho. Oprel sa o policajtov a pritlačilo ho o zvodidlá," opísal nehodu Galanda. "Škoda na služobnom vozidle vznikla vo výške tisíc eur," vyjadril sa k nehode policajný hovorca Igor Pavlik. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy