Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Najprv ho ilegálne prepoistili, teraz dostáva výhražné listy. Kauza nevedomky prepoistených naberá na obrátkach
Zdielať na

Najprv ho ilegálne prepoistili, teraz dostáva výhražné listy. Kauza nevedomky prepoistených naberá na obrátkach

STARÁ TEHEĽŇA / Kauza nevedomky prepoistených ľudí z jednej poisťovne do druhej naberá na obrátkach. Občiansky aktivista, ktorý na problém upozornil, čelí vyhrážkam. Do schránky dostal list, kde sa spomínajú aj jeho deti. Ide o kauzu, pri ktorej zatiaľ neznámy páchateľ mal prepoistiť desiatky ľudí. Dokonca i takých, ktorí sú aktuálne za mrežami.

"Zrejme tento človek aj s tým rátal, že to sú glupí cigáni a že nikto nepôjde na políciu," uviedol Igor Dužda, podvodne prepoistený. Začalo sa to ešte v lete rovnakými obálkami. Pošta miestnym chodila do komunitného centra. V priebehu pár dní to boli desiatky a desiatky listov z jednej a tej istej poisťovne. Čudné to bolo aj pre pani Zlaticu. Muž ani syn s ňou nežijú. Jeden už roky býva v zahraničí a druhý je za mrežami. "Jeden je v base a jeden v Belgicku," potvrdila Zlatica Daňová.

Na to, že niečo nie je v poriadku prišiel ako prvý občiansky aktivista. Aj on je poškodený. Keď si z poisťovne vyžiadal svoju prihlášku zistil, že podpis bol sfalšovaný. Ozval sa a podal trestné oznámenie. A keď sa objavil v našej reportáži prišiel mu výhražný list. "Zle sa to číta, ty najzákernejšia bezcharakterná sviňa," povedal Igor Dužda, podvodne prepoistený. Polícia už v minulosti potvrdila, že identifikovala až 79 dotknutých ľudí. U každého musí teraz preveriť či danú prihlášku podpísal, alebo nie. Predbežné výsledky vyšetrovania už teraz naznačujú ďalšie zaujímavosti. "V lokalite Stará Tehelňa polícia vykonala previerky za účelom zistenia súčasného pobytu dotknutých osôb. Previerkami bolo zistené, že 21 dotknutých osôb sa dlhodobo zdržiava mimo územia Slovenskej republiky," informovala Jana Ligdayová, hovorkyňa KR PZ Prešov. 

Polícia v prípade už v minulosti začala trestné stíhanie pre neoprávnené nakladanie s osobnými údajmi, poškodzovanie cudzích práv a prečin podvodu. V prípade vyššej škody nevylučuje zmenu právnej kvalifikácie na zločin. No teraz má na stole ďalšie trestné oznámenie pre výhražný list. "K tomuto sa nateraz nebudeme vyjadrovať, nakoľko sú vykonávané úkony, ktoré by mohli byť medializáciou zmarené," povedala Jana Ligdayová. "Tu napríklad píše, všetko sa vám vráti," dodal Igor Dužda.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy