Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Drsné vydieračské praktiky bývalého mestského policajta. Mladíka nútil polievkovou lyžicou kopať si hrob
Zdielať na

Drsné vydieračské praktiky bývalého mestského policajta. Mladíka nútil polievkovou lyžicou kopať si hrob

BANSKÁ BYSTRICA / Trojročné domáce väzenie. Takýto trest vymeral Krajský súd v Banskej Bystrici 33-ročnému bývalému mestskému policajtovi. Prokurátor ho vinil z vydierania 24-ročného muža. Odviezol ho do konca do lesa, kde ho nútil polievkovou lyžicou vykopať si vlastný hrob.

Vydieračské praktiky, za aké by sa nemusel hanbiť ani mafián ho dostali do väzby. Bývalý mestský policajt si chcel zdá sa finančne prilepšiť, za obeť si vybral 24-ročného banskobystričana, od ktorého pýtal pod rôznymi hrozbami peniaze. Zašiel až tak ďaleko, že muža odviezol autom za mesto a nútil ho polievkovou lyžicou kopať si hrob. 

Začiatkom marca tohto roku 24-ročného Karola odviezol do lesa za obcou Hrochoť a zhruba 40 minút trvalo, kým sa vystrašený muž prehrabal zamrznutým snehom. "Vzhľadom na závažnosť trestnej činnosti som požadoval nepodmienečný trest," vyjadril sa prokurátor Krajskej prokuratúry Ivan Vozár. Senát Krajského súdu v Banskej Bystrici ho ale napokon za mreže neposlal. Trest si odpyká doma. Odsúdili ho totiž na trojročné domáce väzenie. "Je to alternatívny trest, obmedzuje to v činnostiach. Rozhodli o jeho pohybe od 9.00 môže na 6 hodín opustiť bydlisko,"  uviedol obhajca Peter Múkera. 

"Trest je uložený v súlade s novelou, ale stále trvám na tom, že mal byť uložený nepodmienečný trest," poznamenal prokurátor Krajskej prokuratúry Ivan Vozár. 33-ročný Viliam bude musieť po celý čas trvania domáceho väzenia nosiť na nohe monitorovací náramok. Rozhodnutie Krajského súdu je právoplatné a odvolanie možné nie je. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy