Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Pre nešťastnú lásku behal s nabitou zbraňou po sídlisku. Muž na tiesňovú linku zavolal sám
Zdielať na

Pre nešťastnú lásku behal s nabitou zbraňou po sídlisku. Muž na tiesňovú linku zavolal sám

NITRA / Pre nešťastnú lásku behal po sídlisku s nabitou zbraňou a chcel strieľať. Reč je o 35-ročnom mužovi z Nitry. To, že sa niečo deje, sám ohlásil na tiesňovú linku. Muža sa podarilo odzbrojiť a skončil v rukách polície.

Pred panelákmi v Nitre stál so zbraňou v rukách a vyhrážal sa, že bude strieľať. Zavolal pritom na tiesňovú linku k hasičom a povedal, že sa zastrelí. Na miesto okamžite vyrazili ozbrojené hliadky, ale aj mužov známy.  "Mne zatelefonoval, že chce spáchať samovraždu a keď som prišiel domov, už tam boli policajné hliadky," opísal situáciu svedok Marián Janega. Nikomu však muž neoznámil, kde sa presne nachádza. Našli ho napokon na ihrisku pred panelákom. V tej chvíli so zbraňou kľačal a plakal. Muž, ktorému telefonoval sa podujal, že s ním bude vyjednávať.  


Hneď nato policajti muža zadržali a skončil v putách. Svedok, s ktorým telefonoval nám povedal, že sa mu priznal k tomu, že pištoľ ukradol. "Že otcovi z trezora ju zobral," povedal svedok. "Na mieste bola zaistená krátko guľová zbraň a 21 kusov nábojov,"  informovala policajná hovorkyňa Renáta Čuháková. 

Hliadka muža previezla do nitrianskej nemocnici na psychiatriu, kde ho nepretržite strážia. Prípad je stále v štádiu vyšetrovania.  "Polícia prípad realizuje ako prečin nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami," informovala ďalej policajná hovorkyňa Renáta Čuháková. 

Podľa svedka sa muž priznal k tomu, že všetko urobil preto, že je nešťastne zamilovaný. Povodne, chcel aby tam jeho láska prišla a napokon si chcel siahnuť na život.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy