Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
NAKA zasahovala v Tatrách. Prekvapili zamestnancov mestského úradu
Zdielať na

NAKA zasahovala v Tatrách. Prekvapili zamestnancov mestského úradu

VYSOKÉ TATRY / Zamestnancov Mestského úradu vo Vysokých Tatrách vo štvrtok prekvapili príslušníci Národnej kriminálnej agentúry. V budove sa zdržali do neskorých popoludňajších hodín. Podľa primátora má zásah politické pozadie.

Príslušníci NAKA zasahovali na Mestskom úrade Vysoké Tatry približne od 08:00 rána. Samotný chod úradu nenarušili, zaujímali ich najmä dokumenty. "Požiadali nás o podklady, ktoré mali pripravené, čo potrebujú," vraví prednostka úradu Mária Fábryová. 

"Vyžiadali si materiály asi z troch oblastí, takže zhromažďujeme, odovzdáme a uvidíme," upresnil primátor Ján Mokoš s tým, že policajtov zaujímali zmluvy, faktúry a dokumentácia z rekonštrukcie verejného osvetlenia či prenájmu mestského parkoviska, ale aj čerpanie prostriedkov z envirofondu. 

Prednostka verí, že majú dokumentáciu v poriadku. Policajti z NAKA študovali dokumenty priamo na úrade. Primátor mesta je presvedčený, že nejde o náhodnú akciu. "Naprostá väčšina ľudí v meste ako aj na úrade pracuje zodpovedne, snaží sa dosiahnuť čo najväčších výsledkov a myslím si, že toto je boj a zápas o možné budúce kreslo primátora, alebo aj niektorých iných pozícii, čo ma mrzí," dodal Mokoš. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy