Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Dvaja vysokopostavení muži Tiposu skončili v rukách polície. Prokurátor pre nich žiada väzobné stíhanie
Zdielať na

Dvaja vysokopostavení muži Tiposu skončili v rukách polície. Prokurátor pre nich žiada väzobné stíhanie

BRATISLAVA / Prokurátor špeciálnej prokuratúry žiada väzobné stíhanie dvoch vyskopostavených mužov z TIPOS-u. Pred dvomi dňami ich po policajnej razii vyviedli z budovy s putami na rukách.

Oboch mužov, ktorí v utorok skončili v rukách polície, už vyšetrovateľ obvinil. Šéfa štátnej akciovky Jána Barcziho a bývalého člena dozornej rady a šéfa IT oddelenia Miloša Preleca Odviedli kukláči s putami na rukách.

Policajti sa zamerali na pranie peňazí cez pasívne hráčske kontá na súkromné účty v banke. Už tento rok na jar preverovali zamestnanci rezortu Ministerstva financií problém s údajným prepieraním peňazí. Veľký počet hráčov mal zneužívať dieru v systéme. Po kontrole sa vtedy v správe Ministerstva financií uvádzalo, že takýmto spôsobom si špekulanti mohli preprať cez pol milióna eur. Suma prepratých peňazí za roky fungovania deravého systému je pravdepodobne oveľa vyššia. "Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry v prípade poškodenej lotériovej spoločnosti obvinil z trestného činu porušovania pri správe cudzieho majetku a z legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Prokurátor špeciálnej prokuratúry predložil podnet na ich väzobné stíhanie," informoval Michal Slivka, hovorca prezídia PZ SR. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy