Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Futbaloví chuligáni, ktorí vyčíňali v Bratislave, chceli na slobodu. Príslušné orgány o ich možnom prepustení mlčia
Zdielať na

Futbaloví chuligáni, ktorí vyčíňali v Bratislave, chceli na slobodu. Príslušné orgány o ich možnom prepustení mlčia

BRATISLAVA / Futbaloví chuligáni z Poľska a Holandska, ktorí sa v lete v centre Bratislavy pobili a zničili terasy reštaurácií, žiadajú o prepustenie z výkonu trestu. Od júla je 7 cudzincov vo väzení za výtržnosti a všetci si odpykávajú polročné tresty. Celkovo sa medzi sebou pobilo viac ako 100 futbalových chuligánov. Upozorňujeme, že nasledujúce zábery nie sú vhodné pre maloletých divákov.

V strede júla zaútočili poľský futbaloví chuligáni spolu s Holanďanmi na futbalových bitkárov z Bulharska. Znepriatelení futbaloví výtržníci unikli monitorovaniu polície a stretli sa priamo v centre mesta. Zábery nakrútili zamestnanci podnikov, do ktorých sa vystrašení návštevníci mesta utekali skryť. Polícia nakoniec medzi stovkou zahraničných chuligánov identifikovala len siedmich, ktorých vzali vyšetrovacie orgány do väzby, z ktorej následne išli do výkonu trestu. 

Zahraniční futbaloví chuligáni majú za sebou už polovicu trestu, a preto ich advokát požiadal o podmienečné prepustenie na slobodu. Cudzincov zastupoval v trestnom konaní bratislavský advokát Marcel Boris. O jeho právne služby ho žiadali rodiny odsúdených bitkárov aj po rozsudku.  "Za všetkých klientov som podával žiadosť o podmienečné prepustenie z výkonu trestu po splnení zákonných podmienok. V lehote po troch mesiacoch bola podaná žiadosť riaditeľovi väznice, v ktorej boli väznení,"  povedal advokát odsúdených futbalových chuligánov Marcel Boris. Teraz ich už ale nezastupuje.

Zbor väzenskej a justičnej stráže aj príslušné súdy, zatiaľ, neodpovedali, či cudzinci sú vo výkone trestu alebo už nie. Majitelia reštaurácií, ktorí zničili zariadenia terás čiastočné škody už uhradené majú. Tak ako prevádzka, v ktorej zariadenie chuligáni zničili kompletne.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy