Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Dôvody väzby pre Takáčovcov podľa Najvyššieho súdu pretrvávajú
Zdielať na

Dôvody väzby pre Takáčovcov podľa Najvyššieho súdu pretrvávajú

BRATISLAVA / Najvyšší súd rozhodoval o údajných členoch gangu Takáčovcov. Policajti ich pochytali pred tromi týždňami. 13 obvinených sa sťažovalo na ich vzatie do väzby. vyšší súd nerozhodol.

O väzbe pre trinástich obvinených rozhodol koncom októbra špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici. Všetci voči rozhodnutiu podali sťažnosť, spis preto putoval na najvyšší súd.

"Senát Najvyššieho súdu na dnešnom neverejnom zasadnutí v trestnej veci Mariána G. a spol. zamietol sťažnosti obvinených ako nedôvodné. Senát dospel k záveru, že v tomto štádiu konania dôvody väzby u obvinených aj naďalej trvajú," povedala Alexandra Važanová, hovorkyňa Najvyššieho súdu.

Údajných členov takzvaných takáčovcov zadržali 28. októbra počas policajnej akcie s názvom Apač na západnom Slovensku. Čelia obvineniu z hrubého nátlaku, ublíženia na zdraví, ale aj nedovoleného ozbrojovania.

Medzi obvinenými z tejto akcie je aj istý bratislavský advokát. Podozrivý je z obzvlášť závažného zločinu vydierania a návodu na krivú výpoveď. Sťažnosť voči jeho vzatiu do väzby podali aj jeho príbuzní.

"Senát Najvyššieho súdu rovnako zamietol sťažnosti matky obvineného JUDr. Martina R., manželky obvineného JUDr. Martina R.," upresnila Alexandra Važanová.

Zasadnutie senátu najvyššieho súdu bolo neverejné. Do budovy súdu podľa našich informácii nepriviezli ani obvinených. Zasadnutie tak nesprevádzali prísne bezpečnostné opatrenia ako v Banskej Bystrici.

Takáčovci boli popri sýkorovcoch, piťovcoch a slobodovcoch vnímaní ako najsilnejšia skupina v Bratislave. V 90. rokoch začali pôsobiť najskôr len v niektorých častiach hlavného mesta. Neskôr si získali aj územia v trnavskom a nitrianskom kraji. Vo väzbe je už aj údajný boss tejto skupiny Ľubomír Kudlička, obvinený z objednávky úkladnej vraždy.

Má ísť o vraždu 35-ročného podnikateľa z Prievidze spred 13. rokov. Popravili ho samopaľom pred jeho jeho domom krátko pred Vianocami. Aj Ľubomír Kudlička podal voči vzatiu do väzby sťažnosť, o nej ale zatiaľ najvyšší súd nerozhodol.

Pozrite si zábery z akcie Apač:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy