Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Vážna nehoda v rannej špičke. Dve ženy zrazil autobus MHD
Zdielať na

Vážna nehoda v rannej špičke. Dve ženy zrazil autobus MHD

PREŠOV / V Prešove sa vo štvrtok v rannej špičke stala vážna nehoda, po ktorej skončili v nemocnici dve ženy. Tie zrazil autobus mestskej hromadnej dopravy. Obe ženy boli prevezené do prešovskej nemocnice s niekoľkými komplikovanými zlomeninami.

Nehoda sa stala na priechode pre chodcov, polícia ale zatiaľ nepotvrdila, kto nerešpektoval semafor. Dve ženy vo veku 29 a 32 rokov skončili s ťažkými zraneniami v nemocnici. Autobus s dvomi preliačinami na čelnom skle. Zranené ženy previezli záchranári do prešovskej nemocnice. Obidve hospitalizovali na oddelení úrazovej chirurgie. Ich zranenia sú vážne. Okrem iného utrpeli niekoľko aj komplikovaných zlomenín. "Jedna z nich utrpela zlomeninu rebier, druhá má vážne poranenia v oblasti panvy," uviedla Renáta Cenková, hovorkyňa FNsP v Prešove. 

Príčiny ako aj okolnosti nehody vyšetrujú prešovskí dopravní policajti. Na miesto nehody bol privolaný aj znalec z odboru dopravy. "Dychová skúška bola u vodiča negatívna. Polícia začala trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví," informovala Jana Ligdayová, hovorkyňa KR PZ Prešov. 

Ľudia zo sídliska kritizujú tento priechod pre chodcov. Podľa nich svieti zelená krátko. Často niektorí stihnú dobehnúť do polovice a už svieti červená. Podľa nich by mal byť zosúladený s autobusmi. Neraz sa stáva aj to, že chodci sa rozbehnú krížom cez štvorprúdovku, len aby stihli autobus. Alebo tí, ktorí nestihnú dobehnúť ostanú na úrovní stredového ostrovčeka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy