Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Muž brutálne utýral svojho psa. Zo spôsobu, ako to vykonal, zamrazilo aj sudcu
Zdielať na

Muž brutálne utýral svojho psa. Zo spôsobu, ako to vykonal, zamrazilo aj sudcu

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM / Z toho, čo spravil, sa takpovediac dvíhal žalúdok aj sudcovi. Na Okresnom súde v Novom Meste nad Váhom odsúdili za týranie zvierat 30-ročného Jozefa z Vaďoviec. Svojho psa ubil na smrť a pôjde za to natvrdo sedieť.

Tridsaťročný muž utýral svojho psa mimoriadne krutým a bezcitným spôsobom v máji tohto roka v obci Vaďovce. Urobil tak pred obchodom priamo pod bezpečnostnými kamerami. Záznam sa nám získať nepodarilo, no po jeho zhliadnutí bol zhrozený aj sudca. "Ťažko povedať, čo sa vám vtedy stalo v hlave, keď ste toto spravili, pretože to bol naozaj neskutočne surový spôsob," povedal sudca Okresného súdu v Novom Meste nad Váhom. 

Podľa obžaloby mal muž oboma rukami zdrapiť psa pod krk a hodiť ho o asfaltovú cestu takou silou, že mu vykĺbil a na viacerých miestach dolámal zadnú končatinu. "Obvinený znova pristúpil k svojmu psovi a dvakrát ho pravou rukou silno udrel do hlavy, po čom sa pes pokúsil odísť avšak nemohol stúpiť na pravú zadnú nohu," pokračoval sudca. Kríženec pitbulla zostal na zemi bezvládne ležať, no jeho utrpenie sa týmto neskončilo.  

"Obvinený psovi na krk navliekol slučku a silou ho odtiahol tak, že pes sčasti visel na lane," opísal ďalej utrpenie psa sudca. Pes napokon v bolestiach zomrel. Muža obvinili z týrania zvierat. 

Násilie vykonal aj na ľuďoch 

V minulosti sa viacerých násilných trestných činoch dopustil aj na ľuďoch, za čo si posedel vo väzení. "V roku 2018 bol podmienečne prepustený z výkonu trestu odňatia slobody, ktorý mu bol uložený za zločin ublíženia na zdraví a prečin výtržníctva," informoval Roman Tarabus, hovorca Krajského súdu v Trenčíne. Podľa zákona už pes nie je vec, a tak mužovi za týranie hrozilo až 5 rokov za mrežami. Dohodol sa však s prokurátorom. 

"Sudca schválil dohodu o vine a treste, ktorú prokurátor uzatvoril s obvineným a na základe tejto dohody bol obvinenému uložený trest odňatia slobody v trvaní dva roky nepodmienečne," informoval ďalej hovorca Krajského súdu v Trenčíne. Spokojný s rozsudkom sú aj v miestnom útulku, kde majú s týranými psami, žiaľ, bohaté skúsenosti. Vozia ich sem pravidelne. 

Odsúdený muž zatiaľ zostáva na slobode. Z pojednávacej miestnosti priamo do väzenia by ho eskortovali v prípade, že by bol jeho trest vyšší ako dva roky. Takto odkráčal zo súdu po svojich. Domov mu však bude v najbližších dňoch doručená výzva, aby nastúpil do výkonu trestu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy