Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Policajti kontrolovali alkohol na cestách. Za mrežami skončil aj vodiča sanitky
Zdielať na

Policajti kontrolovali alkohol na cestách. Za mrežami skončil aj vodiča sanitky

ŽILINA / V pondelok ráno sa policajti zo Žilinského kraja rozhodli pre osobitnú kontrolu v kraji. Okrem rýchlosti sa zamerali aj na kontrolu alkoholu. Vodiči fúkali a piati nafúkali. Jeden z nich, šofér dopravnej zdravotnej služby skončil za mrežami. Za volant si Kysučan ráno krátko po piatej hodine sadol opitý, v krvi mal viac ako jedno promile.

Akcia zameraná na alkohol prebehla v celom Žilinskom kraji policajti boli v teréne už od skorého rána. "Medzi 04:00 a 08:00 hodinou rannou sme vykonali dopravno-bezpečnostnú akciu zameranú na vodičov nákladných vozidiel a autobusov," informovala policajná hovorkyňa Jana Balogová. 

Počas 4 hodín policajti v celom žilinskom kraji zadokumentovali až 72 priestupkov. "V 30 prípadoch vodiči prekročili najvyššiu povolenú rýchlosť," pokračuje Balogová. 

Piati vodiči si za volant sadli pod vplyvom alkoholu. Šofér dopravnej zdravotnej služby upútal pozornosť policajtov rýchlou jazdou cez obec Raková. Zastavili ho a pri kontrole zistili, že má v krvi viac ako jedno promile alkoholu. Skončil za mrežami.

Matej strávil v policajnej cele dve noci. V utorok sa postavil pred sudkyňu. Podľa polície mal ísť vodič na dispečing a následne mal rozvážať ľudí na dialýzu. Matej ale tvrdil niečo iné.

"Ja som išiel z domu, ale iba zaviezť sanitku," vraví vodič sanitky. Za ohrozenie pod vplyvom návykovej látky ho odsúdili, peňažný trest vo výške 350 eur bude musieť zaplatiť.

"Pre prípad, že by peňažný trest mohol byť úmyselne zmarený, bol uložený trest na 15 dní za mrežami," povedala hovorkyňa krajského súdu Lenka Belavá. Matej ale priznal, že mu to je nesmierne ľúto. "Súčasne bol obvinenému uložený trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá na jeden rok," dodala Belavá. 

Pozrite si archívnu reportáž o vodičovi MHD, ktorý nafúkal: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy