Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Tomu sa povie odvaha. Vandal poničil auto pod panelákom
Zdielať na

Tomu sa povie odvaha. Vandal poničil auto pod panelákom

HUMENNÉ / Neznámy páchateľ skoro ráno pod oknami panelákov skákal po zaparkovanom aute. Rozbil čelné sklo a na kapote zostali preliačiny. Z miesta síce ušiel, no vo vedľajšom aute sedel svedok jeho vyčíňania.

Auto bolo zaparkované priamo pod oknami panelákov na humenskom Sídlisku pod Sokolejom. Podľa svedka udalosti sa to stalo presne 6 minút po šiestej hodine ráno.

Začul, že niečo buchlo po kapote vedľa stojaceho auta, no nevenoval tomu pozornosť. Hneď nato však registroval tupý náraz a vtedy pochopil, čo sa deje.

Zbadal, ako páchateľ zoskočil z auta a spolu so psom z miesta ušiel. "Za doposiaľ nezistených okolností došlo na motorovom vozidle k poškodeniu čelného skla a kapoty," informuje hovorca KR PZ Prešov Igor Pavlik. 

Prišiel aj kriminalistický technik, ktorý na mieste zadokumentoval stopy. Na kapote sme videli viaceré preliačené miesta. Zostali na nich aj odtlačky topánok páchateľa. Technik každý odtlačok zadokumentoval.

Počas úkonov bola na mieste aj partia troch mladíkov. Jeden z nich tvrdil, že je zástupca poškodeného a že sa ku skutku vyjadrovať nebude. "Výška škody bola vyčíslená na sumu 600 eur," približuje Pavlik. 

Polícia v prípade začala trestné stíhanie, a to pre prečin poškodzovania cudzej veci. "Za tento skutok hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok," dodal Pavlik.

Vodič vyčíňal v uliciach Prešova. Jeho kaskadérske kúsky zastavili až policajné hliadky: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy