Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Toporecký salaš obsadili kriminalisti. Nepochopiteľnú tragédiu oživili hrozivé scény
Zdielať na

Toporecký salaš obsadili kriminalisti. Nepochopiteľnú tragédiu oživili hrozivé scény

TOPOREC / Zo salaša za dedinou Toporec sa zvyčajne ozýva štekot psov a ovčie zvonce. No tento týždeň tamojšie pasienky obsadili policajné autá, kriminalisti a svedkovia tragédie. Podľa polície šlo o brato-vraždu, ktorá sa stala ešte v lete. Vdova, ktorá tam stratila manžela, nemala silu prísť a pozrieť sa švagrom do očí.

Po takmer 4 mesiacoch sa dvaja valasi obvinení z vraždy vrátili na miesto činu, kde mali dobodať svojho najmladšieho brata.

​Na toporeckom salaši sa postupne na mieste tragédie stretávajú obhájcovia, kriminalisti, svedkovia i prokurátor. Aby opäť oživili spomienky na nepochopiteľnú tragédiu. Bratovražda sa mala stať v drevenej maringotke.

Polícia k tomu nič viac nechce povedať. "Cieľom rekonštrukcie bolo napodobnenie situácie a okolností, za ktorých bol spáchaný trestný čin," informuje hovorkyňa KR PZ v Prešove Jana Ligdayová.

Manželka zavraždeného Michala vedela, čo sa na salaši v týchto dňoch chystá, psychicky by ale nezvládla pozerať sa na to, ako prišiel jej muž o život. "Ísť tam a vidieť, že práve tam zahynul, veľmi ťažko sa mi tam chodí," potvrdila vdova po zavraždenom Michalovi Lenka Jašňáková. 

Lenka má teraz úplne iné starosti, musí sa postarať o tristočlenné stádo oviec a kôz. Dievča z mesta, ktoré sa do Lendaku vydalo, si teraz po smrti manžela musí poradiť samo.O zvieratá sa vie bez problémov postarať. Chodí ich hlavne dojiť,vstávala aj o štvrtej ráno, aby všetko stihla. 

Aj keď sa Lenka pre finančné problémy, ktoré po smrti manžela má, musí ovečiek vzdať, je presvedčená o tom, že raz, keď vyrieši všetky svoje dlhy a starosti, si zaobstará svoje vlastné stádo a spolu s deťmi budú pokračovať v tom, čo ju jej manžel Michal naučil. 

Prípad pokusu o vraždu sa zamotáva. Obeť otočila a trvá na nevine páchateľa. Viac vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy