Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Žena v klube poliala 3 ľudí kyselinou. Dnes o jej osude rozhodol súd
Zdielať na

Žena v klube poliala 3 ľudí kyselinou. Dnes o jej osude rozhodol súd

PRAHA / Žena z Moldavska poliala 96-percentnou kyselinou troch ľudí a popálila im tak tvár. Stalo sa to v klube 24. marca. Život dvom popáleným zachránili viaceré operácie. Plzenský súd poslal útočníčku na 6 rokov za mreže. Odvolací súd výšku trestu potvrdil.

Všetky záchranné zložky zasahovali v klube, kde žena poliala 96-percentnou kyselinou troch ľudí. Spôsobila im neznesiteľnú bolesť, popáleniny v oblasti tváre. Život dvom z nich zachránilo niekoľko operácií. Plzeňský súd útočníčku poslal na šesť rokov za mreže. Odvolací vrchný súd výšku trestu potvrdil. Sudca označil rozsudok za mierny, skôr na dolnej hranici sadzby, žene totiž hrozilo 6 až 12 rokov za mrežami. "Myslíme si, že tento trest je primeraný ako okolnostiam prípadu, tak obžalovanej osobe," uviedol sudca Jiří Lněnička. 

V bare žiadala zaplatiť za izbu 2000 českých korún, akoby v ňom došlo k sexu za peniaze. To ale trojica, jedna žena a dvaja muži odmietli a odchádzali. Moldavka vzala fľašu s kyselinou a všetkých postriekala. "Dá sa k tomu len dodať, že ona pokračovala v polievaní poškodených aj v tej dobe, keď už boli poškodení zasiahnutí a cítili, že už to bolí," doplnil Jiří Lněnička. 

Obžalovaná na súd neprišla a ospravedlnila sa, že má zdravotné ťažkosti a lieči sa na psychiatrii. Či bude môcť nastúpiť do väzenia určí až väzenská služba. "O tom rozhodne väzenská služba," dodal František Koranda, advokát Anny Kroft. 

Rozsudok je právoplatný a nedá sa proti nemu odvolať. Je iba prípustné odvolanie na Najvyššom súde v Prahe. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy