Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Nezvaný hosť narušil plány mladej rodine. Dom, ktorý opravujú, vybielili zlodeji
Zdielať na

Nezvaný hosť narušil plány mladej rodine. Dom, ktorý opravujú, vybielili zlodeji

GBEĽANY / Mladí manželia, ktorí si opravujú starý dom v obci Gbeľany, mali nezvaného hosťa. S dvomi malými deťmi žijú prevažne v zahraničí. Keď prišli na návštevu na Slovensko, zistili, že z ich domu zmizli viaceré drahé veci.

Mladá rodina sa teší na to, keď sem raz príde bývať, no zatiaľ im ich sťahovanie niekto poriadne skomplikoval. "Prišiel som skontrolovať poštu, zrazu som si všimol, že dvere do kôlne sú pootvorené, zámok bol odstrihnutý," opisuje majiteľ domu Michal Forbak. 

Podľa toho, čo všetko zobrali, to vyzerá tak, že páchatelia, ktorí tu úradovali, boli viacerí. Z kôlne vzali bicykel a rôzne elektrické náradie, či už krovinorez alebo vŕtačku.

Samozrejme, neobišli ani domček, ktorý je v rekonštrukcii. Tam sa dostali cez bočné dvierka, ktoré vedú na povalu. Keď už boli vovnútri strhli bezpečnostnú kameru a doslova rabovali, čo im prišlo pod ruky.

Odniesli si odtiaľ napríklad vstavanú elektrickú rúru či hliníkové lešenie, ale aj dva rebríky. Ulakomili sa aj na už zapojenú vodovodnú batériu. "Čo sme tu mali nejaký nábytok, rozhádzali, rozkopali," priblížila Monika Forbaková. 

Otec rodiny teraz pracuje za hranicami, keďže chcú čo najskôr dokončiť opravu domu."Aby bolo na tú rekonštrukciu, odkladáme si, teraz nám to trošku skomplikovalo," poznamenala Forbaková. 

"Poverený príslušník policajného zboru začal trestné stíhanie vo veci krádeže," vysvetľuje hovorkyňa KR PZ Žilina Jana Balogová. 

Starý domček si opravujú svojpomocne. A, pochopiteľne, nezaobídu sa bez náradia, ktoré si budú musieť znovu kúpiť a z peňaženky tak vytiahnuť tisícky eur.

Chcela pomôcť, ale naletela podvodníčke. Na pomoc si žena vzala úver 37-tisíc eur: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy