Zatiahnuté, dažďové prehánky
13°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Pri pokojnej rybačke zadržali policajti štyroch dôchodcov. Pred celou ich ochránil až verdikt lekára
Zdielať na

Pri pokojnej rybačke zadržali policajti štyroch dôchodcov. Pred celou ich ochránil až verdikt lekára

NÁMESTOVO / Štyroch dôchodcov vo veku 72 a 78 rokov ochránil pred nocou v cele iba verdikt lekára, ktorý to pre ich vysoký vek neodporučil. Včera podvečer ich na Oravskej priehrade zadržala polícia. Lokalita, na ktorú chodí táto partia údajne rybárčiť už viac ako 40 rokov, patrí do druhého ochranného pásma. A to znamená, že tam vôbec nemali byť.

Dôchodcovia, ktorí rybárčili pri Oravskej priehrade, ostali zrejme veľmi prekvapení. Mal to byť relax pri vode, ale dopadlo to inak. Policajti rybárov odviedli na výsluch a dôchodcovia tvrdia, že im hrozila cela na 48 hodín.

Príjemná rybačka sa zmenila v jednej sekunde. "Vyberali sme z vrecák, peňaženky ako nejaký lotri, všetko nám pobrali, všetko. Bolo to jednanie ako v koncentračnom tábore," opisuje dôchodca. 

Polícia zobrala všetkých 4 dôchodcov na vypočúvanie. Dokonca zaistila rybárom aj 4 motorové vozidlá.

Tie boli odťahovou službou odvezené až do krajského mesta Žilina, ktoré je vzdialené od Oravskej priehrady približne 90 km.

Na strome je zákazová značka, Avšak pod ňou je napísané, že zákaz neplatí pre rybárov. "Myslím, že to tam dal niekto svojvoľne, nepoznám taký právny predpis," reaguje Dušan Karaska, riaditeľ CHKO Horná Orava.  

Rybárska sezóna v ohrození. Rybári našli stovky mŕtvych rýb. Viac vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy