Skoro jasno
23°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Policajti a kriminalisti zasahovali na základnej škole. Šesť tried našli ráno vytopených
Zdielať na

Policajti a kriminalisti zasahovali na základnej škole. Šesť tried našli ráno vytopených

HUMENNÉ / Ráno prišli žiaci na vyučovanie, no desiatky z nich na svojich miestach sedieť nemohli. Šesť tried jednej zo základných škôl v Humennom bolo vytopených. Vytiekla tam voda z radiátorov a postupne zamokli triedy na troch podlažiach. Na mieste zasahovali policajti aj kriminalistický technici. Nie je jasné, či išlo o technickú poruchu alebo sa s ventilmi na radiátoroch niekto pohral.

Na zemi kaluže vody, zatečený strop aj bočné steny. Tak to vyzeralo v šiestich triedach základnej školy na ulici SNP v Humennom. Niektorí žiaci dnes preto na svojich štandardných miestach sedieť nemohli. "Zistili sme, že na druhom poschodí tri radiátory začali tiecť. Z druhého poschodia tá voda stekala a zatopila triedy na prvom poschodí a na prízemí," opísala situáciu Katarína Sninčáková, riaditeľka ZŠ SNP Humenné. Podľa slov riaditeľky školník pred začatím vykurovacej sezóny všetko skontroloval. Vraví, že ešte včera večer bolo všetko v poriadku. Ráno ich čakalo nemilé prekvapenie. "Technická porucha skôr nie, sú to nové radiátory, skôr nejaká manipulácia. Dalo sa s tým manipulovať, sú tam žiaci, sú to radiátory v triedach," povedala Katarína Sninčáková.

Do školy zamieril aj kriminalistický technik, ktorý okolnosti zadokumentoval. "Polícia sa prípadom zaoberá a bude skúmať všetky okolnosti, za akých ku skutku došlo," informovala Jana Ligdayová, hovorkyňa KR PZ Prešov. Výšku škody zatiaľ nepoznajú. Už teraz vedia, že práce bude viac ako dosť. "Linoleá, vyzerá, že bude treba vymeniť v šiestich triedach, tam je všetko zatečené, je všetko mokré, keď to začne plesnivieť, plus štyri triedy bude treba vymaľovať, sú zatečené," opísala Katarína Sninčáková. Policajti už v tejto súvislosti začali aj trestné stíhanie, a to pre prečin poškodzovania cudzej veci.

Budova je veľká, nezateplená a okná sú vymenené iba sčasti a preto sú podľa slov riaditeľky náklady na prevádzku vysoké. Peniaze na opravu mať nebudú. "Určite budeme žiadať zriaďovateľa, aby nám pomohol," dodala riaditeľka. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy