Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
18-ročný vodič bez vodičáku ušiel z miesta nehody
Zdielať na

18-ročný vodič bez vodičáku ušiel z miesta nehody

KEŽMAROK / 18-ročný mladík bude mať polícii čo vysvetľovať. Popoludní šoféroval osobné vozidlo, s ktorým v Kežmarku narazil do ďalšieho auta. Nie je držiteľom vodičského preukazu a navyše z miesta nehody ušiel.

Náraz bol taký silný, že ostali poškodené všetky tri vozidlá. To tretie však na mieste po príchode hasičov a policajtov už nebolo.

"Polícia nám oznámila, že sú dve ľahko zranené osoby, ktoré sme vyšetrili, sťažovali sa na bolesti krku a chrbtice. Do príchodu záchranky sme ich mali na starosť, potom sme ich odovzdali záchranárom. Zabezpečili sme vozidlá proti požiaru a pomohli sme polícii pri zdokumentovaní dopravnej nehody," hovorí Dušan Zwick, veliteľ zásahu z OR HaZZ Kežmarok.

Po ošetrení zranených však policajtov najviac zaujímalo chýbajúce tretie vozidlo. Na mieste po náraze po ňom zostalo len predné evidenčné číslo. Bolo ihneď vyhlásené pátranie. No a obvodní policajti vo veľmi krátkom čase našli nielen auto, už zaparkované v garáži rodinného domu, ale aj toho, kto sedel za volantom. Bol ním len 18-ročný mladík.

"Mňa sa nepýtajte nič, choďťe ďalej," reagoval mladý muž a pískaním a ukazovaním rukou naznačoval, že sa novinári majú vzdialiť. "Ten piskot je pre vás, že máte odísť,"  dodal.

Ani sme sa mu nečudovali, že nemal náladu sa rozprávať. Nielenže odišiel z miesta nehody, ale nie je ani držiteľom vodičského preukazu. Na miesto prišiel aj jeho otec, nešťastný z toho, čo jeho 18-ročný syn urobil. Ako sme sa dozvedeli, otec vychováva viac detí rôzneho veku úplne sám, bez ich mamy a priznal, že niekedy je veľmi ťažké ustriehnuť všetky. 

Celú udalosť vyšetrujú kežmarskí dopravní policajti. Zaistili stopy a vykonali aj dychové skúšky, s negatívnym výsledkom. 

Zrážka viacerých vozidiel môže mať aj vážne následky:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy