Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Väzobné stíhanie pre nezodpovedného mladíka, ktorý spôsobil nehodu
Zdielať na

Väzobné stíhanie pre nezodpovedného mladíka, ktorý spôsobil nehodu

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / Mladík bez vodičáku, navyše pod vplyvom alkoholu spôsobil v Liptovskom Mikuláši vážnu dopravnú nehodu. Po zrážke s protiidúcim autom vyletel na chodník, kde narazil do chodcov. Nešlo o jeho prvý problém so zákonom, sudca bol preto nekompromisný.

"Stále zrýchľoval a držal sa v tom protismere a keďže bol bez svetiel, pani v aute asi ho nezbadala a on nabúral do nej," opisujú svedkovia nehodu: "Preletel 10 metrov vzduchom a potom išiel k zemi sa prevrátil a zrazil aj chodcov na chodníku."

V osudný okamih išli po chodníku 62-ročná žena a 50-ročný muž, obaja utrpeli mnohopočetné poranenia. Okrem nich skončil v nemocnici aj 5-ročný chlapec z fábie. Vinník nehody, len 19-ročný Artur, dychovú skúšku na prítomnosť alkoholu odmietol, aj on strávil pár dní po nehode pod dohľadom lekárov.

Po ďalších 2. nociach v cele policajného zaistenia sa 19-ročný Artur postavil pred sudcu okresného súdu v Liptovskom Mikuláši.

Mladík prišiel v sprievode policajnej hliadky. Na prvý pohľad by v ňom bezohľadného cestného piráta videl len málokto. Sudca napokon rozhodol, že ho budú stíhať väzobne.

"Keďže existuje dôvodná obava, že bude pokračovať v trestnej činnosti. Obvinený je stíhaný za prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, ktorý mal spáchať v čase podmienečného odsúdenia," povedala hovorkyňa Krajského súdu v Žiline Lenka Belavá. 

Ako 17-ročný napadol svojich rodičov.

"Mladík bodol 64-ročnú starú mamu nožom nad ľavé ucho. Vyhrážal sa, že všetkých pozabíja," dodáva hovorkyňa KR PZ Žilina, Jana Balogová.

Neslávne známy je aj jeho otec, ktorý mal pred rokom poliať benzínom a zapáliť svoju 65-ročnú svokru. Rovnako ako Artura aj jeho stíhajú väzobne.

Keď sa vozidlo nekontrolovane rúti vzduchom, stáva sa z neho nebezpečná zbraň:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy