Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Prípad záhadnej smrti ženy v dome pokračuje: Pred súd sa postavil obvinený mladík, zostáva ale na slobode
Zdielať na

Prípad záhadnej smrti ženy v dome pokračuje: Pred súd sa postavil obvinený mladík, zostáva ale na slobode

TRENČÍN / Prievidzkí policajti zadržali v stredu muža, ktorý mal podľa nich zavraždiť 46-ročnú ženu. Tú našli bez známok života začiatkom apríla v rodinnom dome v Bojniciach. Muži zákona sú presvedčení o tom, že by mal skončiť za mrežami. Sudca má ale iný názor.

Policajti 28-ročného Petra priviedli na súd v Trenčíne v putách. Podľa mužov zákona má na svedomí život 46-ročnej ženy. "Krajský vyšetrovateľ z Trenčína vzniesol obvinenie z obzvlášť závažného zločinu vraždy voči 28-ročnému mužovi," informoval hovorca KR PZ  Pavol Kudlička. Ženu našli 1. apríla v rodinnom dome v Bojniciach. Jej nehybné telo ležalo v kúpeľni. Policajti spočiatku pracovali s verziou, že žena zomrela nešťastnou náhodou. Súdna pitva ale potvrdila, že ju mohol niekto zavraždiť. Policajti podľa našich informácií na mieste zaistili viacero stôp DNA, ktoré majú údajne patriť zadržanému mužovi. Ten mal prenajatý byt hneď vedľa nej.  

"Krajská prokurátorka podala návrh na vzatie do väzby obvineného z dôvodu útekovej a kolúznej," informoval hovorca Krajskej prokuratúry v Trenčíne Marián Sipavý. Súd obvinenému pridelil aj advokáta. On ho však odmietol s tým, že a bude brániť sám. Podľa informácií TV JOJ z prostredia súdu v pojednávacej miestnosti tvrdil, že z nebohou ženou nemal žiadne spory a že je nevinný. V čase, keď mala zomrieť bol na inom mieste. 

"V tejto trestnej veci sú dôkazy, ktoré odôvodňujú, že obvinený čin spáchal, ale na druhej strane sú aj dôkazy, ktoré vyvolávajú pochybnosti, či ide o páchateľa tohto činu," povedal hovorca Krajského súdu Roman Tarabus. 

Od policajtov sme chceli vedieť na základe akých dôkazov muža zadržali a obvinili. Na naše otázky však odmietli odpovedať.  Muž obvinený z vraždy zostáva na slobode. Sudca okresného súdu v Trenčíne ho totiž nevzal do väzby.  Prokurátorka podala okamžite sťažnosť. Vo veci tak bude o týždeň rozhodovať Krajský súd v Trenčíne.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy