Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Nákladiaku sa počas jazdy uvoľnila hydraulická ruka. Ničila všetko, čo jej stálo v ceste
Zdielať na

Nákladiaku sa počas jazdy uvoľnila hydraulická ruka. Ničila všetko, čo jej stálo v ceste

SNINA/PČOLINÉ / Neuveriteľná dopravná nehoda sa stala za Sninou. Počas jazdy došlo na tatrovke k uvoľneniu hydraulickej ruky. Kolos takpovediac "zrámoval" niekoľko stĺpov elektrického vedenia, zničil stovky metrov kábla a skončil zaparkovaný v priekope pri rodinnom dome. Dostať ho späť na cestu bolo zložité. Hrozilo, že sa celý prevráti.

Ku kolízii došlo okolo šiestej večer za Sninou v smere na obec Pčoliné. Premávka bola v oboch smeroch obmedzená. Riadiť ju museli policajti. 

Mimo cesty skončilo nákladné auto. No kým sa tak stalo, napáchalo poriadne škody. "Uvoľnila sa mu hydraulická ruka, poškodila viaceré stĺpy elektrického vedenia a nakoniec auto skončilo mimo cesty v plote rodinného domu," priblížil Róbert Čabák z odťahovej služby.

​Za volantom nákladného auta sedel podľa polície 57-ročný vodič z obce Pichne. Okolnosti nekomentoval. Vozidlo najprv chceli vytiahnuť svojpomocne, napokon museli na pomoc prísť profesionáli. 

Hrozilo úplné prevrátenie 

Dostať vozidlo späť na cestu nebolo jednoduché. Hrozilo jeho úplné prevrátenie. Museli ho najprv zabezpečiť proti náklonu a až tak vytiahnuť na vozovku.

Východoslovenská distribučná pracuje na výmene poškodených stĺpov a zároveň vyčíslia spôsobené škody. "V dôsledku kolízie došlo k poškodeniu 4 podperných stĺpov a približne 300 metrov kábla," informuje hovorkyňa VSE Andrea Danihelová. 

K zraneniu osôb nedošlo. Vodič sa podrobil dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Kolíziu evidujú ako škodovú udalosť.

Tragická smrť na ceste: Mladík (23) zrejme nezastavil na stopke a vošiel na hlavnú cestu, viezol aj kamarátov: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy