Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Pri vážnej nehode zrazilo auto ovce, ďalšie potom aj ich majiteľa
Zdielať na

Pri vážnej nehode zrazilo auto ovce, ďalšie potom aj ich majiteľa

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / Vážna dopravná nehoda sa stala v utorok večer neďaleko obce Hybe. Jedno auto narazilo do oviec, druhé o niekoľko sekúnd zrazilo ich majiteľa, 72-ročného muža previezli s mnohonásobnými zraneniami celého tela do nemocnice.

K dopravnej nehode došlo na okraji obce Hybe. Vodič červeného Renaultu práve v smere od Východnej vchádzal do dediny. Na cestu v tom okamihu vybehlo stádo oviec. Vodič narazil do viacerých zvierat, pričom minimálne jedno usmrtil. Po nehode zastavil na kraji vozovky. Majiteľ oviec bol neďaleko, zrejme sa snažil zvieratá zahnať a celú nehodu videl. Podľa svedkov mal na vodiča kričať a keď prechádzal cez cestu, aj jeho zrazilo auto. "Chcel odísť preč a rovno pod auto, nevšimol si odspodu išlo," povedal svedok nehody. 

Muža zachytil tmavý Volkswagen, pri náraze rozbil telom čelné sklo. Podľa záchranárov utrpel stredne-ťažké zranenia, no bol pri vedomí a so záchranármi komunikoval. Po prvotnom ošetrení ho previezli do nemocnice. Okolnosti oboch kolízií vyšetrujú dopravní policajti. "Oboch vodičov sme na mieste podrobili dychovým skúškam s negatívnym výsledkom. Chodcovi bola za účelom zistenia prítomnosti alkoholu odobratá krv," uviedla policajná hovorkyňa v Žiline Jana Balogová.

Presné okolnosti oboch dopravných nehôd vyšetrujú. Na mieste zaisťovali policajti stopy takmer dve hodiny.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy