Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Policajná naháňačka v Zemnom. Kým jedni hovoria o drogách, druhí tvrdia, že šlo o pôžičku
Zdielať na

Policajná naháňačka v Zemnom. Kým jedni hovoria o drogách, druhí tvrdia, že šlo o pôžičku

ZEMNÉ / Pokojný podvečer v Zemnom (okres Nové Zámky) narušila policajná naháňačka. Kým jedni hovoria o vybavovaní si účtov z predaja drog, druhí tvrdia, že šlo o pôžičku. Auto skončilo v múre oplotenia a vodič bez vodičského oprávnenia v rukách polície.

"Tam som začul sirénu, myslel som si, že niekoho berú a odtiaľ vyrazilo auto a za ním policajti," opisuje udalosti obyvateľ Zemného. Tých do dediny, privolali Lakatošovci. Čierny mercedes s českým evidenčným číslom priviezol ich 19-ročného syna. Posádka pýtala od neho peniaze.

"Lebo keď nie, tak zabijú, tak som išiel von, pozrieť sa, že kto to je - traja Rómovia s mercedesom. Ja som zavolal policajtov, lebo napadli nás a peniaze pýtajú za drogy, on ešte tu krutkal mercedesom," vraví otec Roman Lakatoš.  

"Už po príchode do obce policajti spozorovali predmetné vozidlo a snažili sa ho zastaviť svetelným výstražným znamením. Vodič však na výzvy polície nereagoval, zvýšil rýchlosť a unikal," informuje policajná hovorkyňa Reníta Čuháková. 

"On celému Zemnému predával drogy. Piko, pervitín," priznal syn Benjamin Lakatoš. Po tom, ako požičaný mercedes domáci porozbíjali, policajná naháňačka skončila v múriku.

"Vodič sa po náraze pokúsil o útek, kládol aktívny odpor a policajná hliadka musela použiť donucovacie prostriedky," pokračuje Čuháková. Rozbité auto aj ešte v sobotu stálo pred domom tety 29-ročného unikajúceho vodiča.

To že boli v hre drogy paradoxne potvrdil 19-ročný Benjamin. "Oni sem prišli s čiernym mercedesom, že oni mi dávajú drogy, že zadarmo, už keď sme boli na ceste 50 eur odo mňa pýtali a potom naspäť, keď sme išli, že stovku, že keď nedám sto eur, že mi odrežú aj krk. Od včera už nebudem dávať nič," priznal. "Chlapec povedal, že to nie pravda, nejakých 50 euro mu požičal, tomu mladému, on išiel pýtať peniaze," obhajuje zadržaného jeho teta. 

Prípad bude mať dohru aj z dopravného hľadiska. "Policajti preverovaním zistili, že 29-ročný vodič nie je držiteľom vodičského oprávnenia," dodala policajná hovorkyňa Čuháková. 

Pozrite si archívnu reportáž o nedávnej policajnej naháňačke, pri ktorej unikajúci zrazil troch chodcov: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy