Polojasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Učiteľ z Prievidze mal zneužívať 13-ročnú žiačku. Z väzenia mal plánovať znásilnenie prokurátorových detí
Zdielať na

Učiteľ z Prievidze mal zneužívať 13-ročnú žiačku. Z väzenia mal plánovať znásilnenie prokurátorových detí

PRIEVIDZA / V roku 2016 šokovala ľudí v Prievidzi informácia, že tamojší učiteľ a bývalý majster československej federatívnej republiky v basketbale, mal podľa obžaloby zneužívať svoju žiačku. 13-ročné dievča s ním dokonca otehotnelo. Súd ho právoplatne odsúdil. Teraz čelí ďalšiemu obvineniu.

"Že ju ľúbim, hovorím to stále," opakoval Ivan J., obžalovaný učiteľ počas celého súdneho procesu. So svojou iba 13-ročnou žiačkou mal podľa prokuratúry pomer niekoľko mesiacov. Dievča dokonca otehotnelo. "Pohlavný styk s 12 – 13 ročným dieťaťom je trauma, psychický stres," povedala gynekologička Mária Mihálová.

Policajti ho zadržali potom ako v Amerike objednal tabletky na vyvolanie potratu. Krajský súd mu vymeral 5 rokov za mrežami. Napriek tomu, že si stále odpykáva svoj trest, do problémov so zákonom sa dostal znovu. "Vyšetrovateľ podal návrh na podanie obžaloby na 46-ročného muža," informovala Danka Adámiková, hovorkyňa KR PZ Trenčín. Podľa polície mal Ivan požiadať väzňa, ktorého prepustili na slobodu o to, aby zistil, či má prokurátor, ktorý na neho podal obžalobu deti. Ak áno, prikázal mu, aby ich znásilnili. Zaplatiť im chcel, keď sa vráti z väzenia. "Muž sa mal vyhrážať pomstou pre výkon právomoci verejného činiteľa," doplnila Danka Adámiková. "Motívov môže byť viacero, niekedy si to ten páchateľ ani neuvedomuje, v jeho prípade to môže byť z pomsty alebo zaujať pozornosť," poznamenala psychiatrička Darina Hrabovská.

Prokurátor, ktorého deti mali znásilniť sa vyjadriť na kameru nechcel, mimo nej pre TV JOJ povedal, že ide o pomstu. Proces sa mal začať vo štvrtok. Obžalovaný ho ale oddialil. "Zo strany môjho klienta došlo ku generálnej námietke voči zaujatosti všetkých sudcov ako okresného, tak krajského súdu v Trenčíne. Teraz sa bude o tejto námietke rozhodovať," objasnil Pavol Heger, obhajca obžalovaného. Sudkyňa pojednávanie odročila na neurčito. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy