Polojasno
20°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Motorkár jazdil po tme bez svetiel a bez vodičáku. Jazda ho stála život
Zdielať na

Motorkár jazdil po tme bez svetiel a bez vodičáku. Jazda ho stála život

KOLÍŇANY / Na ceste pri Kolíňanoch prišiel v utorok večer o život 36-ročný motocyklista. Muž vrazil do osobného auta, ktoré vychádzalo na hlavnú cestu. Motorkár jazdil za tmy bez svetiel a navyše nevlastní ani vodičský preukaz.

Nehoda sa stala na takzvanej starej zlatomoraveckej ceste pri Kolíňanoch. Vodič motorky šiel po hlavnej ceste a v tej chvíli z vedľajšej cesty vyšlo osobné auto. 

Motorkár do neho priamo narazil. "Tí čo išli za nimi vraveli, že ich rýchlo obiehal a vychádzajúce auto nemalo šancu ho zbadať," vraví príbuzný motorkára Ľudovít. Podľa svedkov motorka išla nielen že rýchlo, ale dokonca aj bez svetiel. Vodič osobného auta, tak nemohol vidieť, že sa k nemu približuje. Po zrážke zranených vodičov ratovali svedkovia a aj záchranárske zložky.

Vodič motorky sa zranil ťažko, záchranári ho na mieste oživovali a s ťažkými zraneniami ho previezli do nemocnice. "Spolu s našou leteckou záchrannou službou sme začali oživovať pacienta, zabezpečovali sme okolie," vyjadril sa veliteľ zásahu Marián Botka. Po asi dvoch hodinách motorkár v nemocnici zomrel. Andrej sa išiel previesť na švagrovej motorke a vracal sa domov do Jelenca. "Ja som tu motorku parkoval u svokry doma a si ju zobral bez povolenia," vraví Ľudovít.

Ľahko sa zranil aj vodič osobného auta. Príbuzní muža, ktorý riadil motorku, povedali, že nevlastnil vodičský preukaz. Nebohý Andrej mal vraj už v minulosti niekoľko vážnych nehôd na motorke. Naposledy pred rokom podľa švagra utrpel množstvo zlomenín. Nikdy si nemohol urobiť ani vodičský preukaz pre priestupky v doprave. Okolnosti tejto zrážky polícia vyšetruje. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnej téme: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy