Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Rodine, ktorej kukláči omylom vtrhli do domu, sľúbili odškodné za zničené dvere. Doteraz nevideli ani cent
Zdielať na

Rodine, ktorej kukláči omylom vtrhli do domu, sľúbili odškodné za zničené dvere. Doteraz nevideli ani cent

TOMÁŠIKOVO / Rodina z Tomášikova zažila ešte v lete pri drogovej razii hrôzostrašné chvíle. Omylom im vstúpili do domu kukláči. Polícia prisľúbila, že im peniaze na opravu rozbitých dverí, ktoré boli pri zásahu poškodené, zaplatí. Okrem toho, že im nastolili zvláštne podmienky, od polície ale doteraz nevideli ani cent.

Kukláči si pri drogovej razii v Tomášikove pomýlili dvere a namiesto do vedľajšieho domu vstúpili o piatej ráno do inej domácnosti. Prekvapená rodina vtedy zostala v nemom úžase z nepríjemného budíčka, ale aj z rozbitých dverí po akcii.

Na ministerstvo vnútra podala sťažnosť, kde žiadala o náhradu škody. Peniaze za opravu dverí ale dodnes nevidela. "Ja to tak vnímam, že oni to akože naťahujú, si myslím, lebo dva mesiace sme čakali len na jeden papier, na jedno vyjadrenie, čo sme dostali," vraví poškodený Peter Horváth. 

Po čase prišiel od polície ďalší list. "S tým, že do 10 dní máme vyplatiť sumu za dvere, to je 1 600 €. A keď sa tá faktúra vyplatí a do 10 dní nezašleme faktúru, že oni anulujú celú vec a ani nám nevyplatia úhradu za dvere," vysvetľuje poškodená Denisa Dubovická. 

"Kebyže nám spôsobia škodu za 20 000 €, tak napríklad odkiaľ by sme zobrali 20 000!?" pýta sa Peter. "U nás na Slovensku tých 10 dní je kritických. Na Slovensku človek ráno vstane, odíde do práce, robí celý mesiac a zhruba dostane 450 €, a z toho aby človek ušetril niečo to je zázrak a 1 600 € vyplatiť do 10 dní, je to ťažké," poznamenala Denisa. 

Rodina z Tomášikova napokon sumu uhradila. Nasledovná odpoveď polície ich ale rozčarovala. "Oni majú pol roka na to, aby nám vyplatili naspäť tie naše peniaze. Už teraz je neskoro si myslím," je rozhorčená Denisa. 

Situáciu im zhoršuje aj fakt, že ich dcéra sa po razii po psychickej ani po fyzickej stránke necíti dobre. "Máme 8 ročné dieťa, ani na záchod nechce ísť samé, zhoršil sa jej zdravotný stav," vraví Peter. "To, že moja dcérka je zdravotne oveľa horšie na tom, to môžem ďakovať tiež im. Tieto problémy sa nedajú len tak odpustiť," dodala matka. 

"Vzniknutá situácia nás veľmi mrzí. Samozrejme robíme všetko pre to, aby sme túto situáciu v čo najkratšom možnom čase vyriešili a zjednali nápravu," vyjadril sa hovorca ministerstva vnútra Petar Lazarov. 

Pozrite si archívnu reportáž o prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy