Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Jazda motorkárov skončila tragédiou. O život prišiel 47-ročný Košičan
Zdielať na

Jazda motorkárov skončila tragédiou. O život prišiel 47-ročný Košičan

NÁLEPKOVO / V obci neďaleko Spišskej Novej Vsi vyhasol život 47-ročného Košičana, ktorý jazdil na motorke aj s partiou. Podľa informácií TV JOJ z miesta nehody sa dve partie motorkárov vracali z charitatívnej akcie. Jeden z nich sa mal náhle a nečakane začať na ceste otáčať, pričom ďalší z motorkárov do neho narazil.

Spanilú jazdu dvoch motorkárskych klubov na Spiši ukončila vážna nehoda na rovnom úseku cesty. Podľa ľudí bývajúcich v dome nad miestom nehody, išli po ceste dve motorkárske skupiny. Člen tej prvej sa podľa svedkov začal náhle na ceste otáčať. V tom momente doňho čelne vrazil motorkár z druhej skupiny. "Žiaľ, 47-ročný Košičan zraneniam, ktoré utrpel, na mieste podľahol," informovala policajná hovorkyňa Lenka Ivanová. 

Nepomohol mu už ani rýchly zásah dvoch záchranárskych posádok. Leteckí záchranári prileteli pre druhého motorkára v kritickom stave. "Lekár bol priamo k miestu nehody vysadený pomocou palubného navijaka. Prevzal si do svojej starostlivosti druhého zraneného motocyklistu, ktorý utrpel vážne poranenie hlavy a devastačné poranenie dolnej končatiny," uviedla hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Hopjaková. 

Motorkára potom zo sanitky preložili na palubu vrtuľníka a napojili na umelú pľúcnu ventiláciu. V kritickom stave ho transportovali do košickej nemocnice. Hlavný ťah cez obec policajti pre vyšetrovanie uzavreli na nevyhnutnú dobu. Policajti budú zisťovať aj rýchlosť akou motorkári išli a či náhodou neboli pod vplyvom alkoholu. "Na zistenie prítomnosti alkoholu, mu bola odobratá krv. To či alkohol požil aj nebohý motocyklista, bude zisťované pri pitve," dodala Ivanová. 

K nehode motorkára došlo aj v Prešove. Na ceste kvôli štrku dostal šmyk:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy