Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Kokeršpaniel mal po tele hnisajúce rany. Majiteľ ho vyhodil pri frekventovanej ceste
Zdielať na

Kokeršpaniel mal po tele hnisajúce rany. Majiteľ ho vyhodil pri frekventovanej ceste

VRÁBLE / Ďalší prípad poriadne zanedbaného psíka riešili tentoraz mestskí policajti vo Vrábľoch. Staršieho kokeršpaniela sa niekto zabavil tak, že ho vyhodil pri ceste. Zviera malo po tele hnisajúce rany.

Psíka, niekto vyhodil v blízkosti frekventovanej cesty. Všimli si to našťastie svedkovia. "Postálo auto pri značke, pri hlavnej a zrazu odišlo. Ako išla ďalej, objavil sa ten malý koker, ktorý ledva chodil tak ho doniesla sem," opísal udalosti svedok Marián Szalai. 

Rodina kontaktovala mestských policajtov. Zviera prišli odchytiť, umiestnili ho dočasne k nim a postarali sa o neho. Snažili sa nájsť aj majiteľa. "Psíček bol pokojný, nejaký taký ubolený. Oni ho prevzali, nebol agresívny a odviezli ho na odchytové miesto," uviedol Roman Zima, mestský policajt.

Keďže sa ku psíkovi 48 hodín nikto nehlásil, mestskí policajti ho odviezli do útulku. Špecialisti z útulku zostali zhrození, keď videli v akom stave niekto sučku vyhodil. Zviera sa tak určite trápilo niekoľko týždňov. "V oboch ušiach mala množstvo lariev múch, ktoré ju pojedali zaživa," povedal František Kubíček, zástupca útulku zvierat. 

Sučka kokeršpaniela bola aj podvyživená, v srsti mala zachytené smeti. Podľa odhadov má už zrejme 10 rokov. Nemala ani čip. Majiteľov, bude ťažké vypátrať. "Dcéra si nepamätá ani značku auta, ani farbu, v podstate bola tma," povedal svedok udalostí. "Ten pôvodný majiteľ sučku týral, pokiaľ ju nechal prísť do takéhoto stavu," dodal František Kubíček.

Tento prípad ale nie je ojedinelý. Aj v stredu sme hovorili o zanedbanom psíkovi, ktorého našli ochranári vo dvore rodinného domu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy