Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Manželka hlohoveckého expodnikateľa, ktorý je vo väzení, je už skoro tri roky nezvestná. Súd s možnými únoscami stále trvá
Zdielať na

Manželka hlohoveckého expodnikateľa, ktorý je vo väzení, je už skoro tri roky nezvestná. Súd s možnými únoscami stále trvá

TRNAVA / Onedlho to budú 3 roky, odkedy je Andrea Vlčeková, bývalá žena hlohoveckého expodnikateľa Miroslava Vlčeka, nezvestná. Ten si už vo väzení odpykáva za objednávku jej únosu 12-ročný trest. Proces v prípade mužov obžalovaných zo spolupáchateľstva však stále trvá.

Hlavné pojednávanie na Okresnom súde v Trnave trvalo 3 hodiny. Súd počas neho vypočul len jedného svedka, ktorý potreboval pomoc tlmočníka. Z trojice obžalovaných sa pred sudcu postavili iba Mladen Despotovski a Jozef Péter. Vojtech Ollé opäť žiadal, aby sa pojednávalo v jeho neprítomnosti. Svedok Ladislav Beréni, ktorý dnes vypovedal, ho pozná už 10 rokov. Pred dvomi rokmi Vojtechovi i Miroslavovi Vlčekovi často robil vodiča. Spoločne mu ukázali škôlku, z ktorej Andreu uniesli k hangáru vo Veľkých RIpňanoch, kde o nej končí stopa. Na vlastné oči videl ako expodnikateľ dáva Vojtechovi Ollému v obálke 5000 eur, údajne na rekonštrukciu bytu. Po 2 týždňoch od neho dostal tieto peniaze znova.

Ollé svedka po čase navštívil a priznal sa, že Vlček mu prikázal uniesť Andreu kvôli tomu, že mu do väzenia, kde si odpykával trest za ekonomickú trestnú činnosť, poslala rozvodové papiere, zakázala sa mu stýkať s deťmi a rozpredala jeho majetok.

Auto, v ktorom ju uniesli, mali zlikvidovať v Budapešti. Druhý svedok Lévai mal zariadiť, aby bezpečnostné kamery neboli na ulici funkčné. Korunný svedok podľa jeho slov viezol vždy len Vojtecha, o Mladenovi Despotovskom a o Jozefovi Pétrovi počul len z rozprávania. Podľa svedka, ktorý vypovedal na pojednávaní, bol Vojtech Ollé bitkár, kradol autá, a bral drogy. Ten sa ale už dávnejšie ku skutku sám priznal a je ochotný pomôcť pri hľadaní Andrey. Ďalšie pojednávanie súd určil na 28. novembra.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy