Zatiahnuté, dažďové prehánky
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Vodič autom nabúral do objektu stávkovej kancelárie. Testu na alkohol sa podrobiť odmietol
Zdielať na

Vodič autom nabúral do objektu stávkovej kancelárie. Testu na alkohol sa podrobiť odmietol

VEĽKÉ KAPUŠANY / Policajtom po nehode tvrdil, že nešoféroval a odmietol sa podrobiť dychovej skúške na alkohol aj odberu krvi. Vodič z Maďarska v sobotu havaroval vo Veľkých Kapušanoch. Na frekventovanej ulici nabúral do objektu stávkovej kancelárie.

Silný náraz sa ozval frekventovanou ulicou. Auto tam zišlo z cesty na chodník a nabúralo do pobočky stávkovej kancelárie. Úplne zdemolovalo vchodové dvere aj časť múru. "Prišiel som sem a už som videl, že auto nabúralo do objektu," povedal majiteľ. Na pobočke sa v čase nehody nachádzala iba sama zamestnankyňa. Tej sa, našťastie, nič nestalo. Náraz ju ale poriadne vystrašil.

Po príchode záchranných zložiek sa už vo vozidle nikto nenachádzal. Vedľa neho stál muž, ktorý podľa svedkov mal problém udržať sa na vlastných nohách. Jeho známa tvrdí, že bol opitý. "Bol a dosť veľa. On býval v Nemecku, ale tu chcel predať auto," povedala vodičova známa. 

"Po príchode policajnej hliadky na miesto sa vodič odmietol podrobiť dychovej skúške a tiež lekárskemu vyšetreniu na zisteniu prítomnosti alkoholu," uviedla policajná hovorkyňa v Košiciach Jana Mésarová. Päťdesiatročný šofér navyše policajtom tvrdil, že vozidlo nešoféroval. Vinu chcel hodiť na niekoho iného. Kriminalistický technik zaistil vo vozidle všetky potrebné stopy. Tie budú zaslané na expertízu.

Vodič, ktorý je podozrivý z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky strávil noc v policajnej cele. Svojou nezodpovednou jazdou mohol ohroziť všetkých účastníkov cestnej premávky. "Tu je frekventovaná cesta, hlavná cesta a ešte aj priechod pre chodcov," povedal majiteľ objektu. "Polícia v súčasnosti vykonáva potrebné procesné úkony smerujúce k vzneseniu obvinenia," dodala Mésarová. 

Pred pár dňami sa niečo podobné stalo v USA. Šofér autom vpálil do obchodného domu a jazdil v ňom, kým ho nezatkli policajti. Podľa predbežných informácií ale nešlo o úmyselný hazard, ale o zdravotné problémy vodiča. Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy