Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Nedoriešená križovatka vo Veľkej Lomnici spôsobuje problémy vodičom. Situácia je podľa starostu kritická
Zdielať na

Nedoriešená križovatka vo Veľkej Lomnici spôsobuje problémy vodičom. Situácia je podľa starostu kritická

VEĽKÁ LOMNICA / Križovatku vo Veľkej Lomnici považujú nielen vodiči za nedoriešenú a nebezpečnú. Ide o hlavný ťah Poprad-Kežmarok s odbočkou na Tatry. Situácia je kritická a starosta obce žiada definitívne riešenie.

Na križovatke vo Veľkej Lomnici je to často boj. "Vodiči nerešpektujú výstražné znamenia a prechádzajú na červenú a tým ohrozujú nielen seba, ale aj iných účastníkov cestnej premávky," uviedol Peter Smorada, riaditeľ okresného dopravného inšpektorátu v Kežmarku. Ak sa chcú auta dostať na hlavnú cestu, vodiči ostávajú na koľajach aj keď svieti červená a spúšťajú sa závory. Dochádza k častým škodovým udalostiam. 

Všetko by vyriešil obchvat Poprad - Kežmarok, to ale nie je pieseň blízkej budúcnosti. "Dovolím si povedať, že ak budem veľký optimista, tak v najbližších 15 rokoch sa možno k nemu nedopracujeme. Kvitujem ale prístup Slovenskej správy ciest, ktorá našla zdroje na to, aby začala riešiť prípravnú projektovú dokumentáciu, pretože toto ja osobne vnímam ako obrovský posun," povedal starosta Veľkej Lomnice Peter Duda. Starosta preto chce od kompetentných, aby tento nebezpečný úsek vyriešili. 

Vznikol už návrh riešenia. "Cieľom je zmodernizovanie železničného priecestia a rozšírenie cesty," uviedol projektant Michal Dúbravský. K návrhu sa ale vyjadrili aj železnice. Zástupca upozornil na platné prísne bezpečnostné normy, ktoré je nutné dodržať. Bez kompromisov to ale zrejme nepôjde. "Celé technické riešenie nie je štandardné a asi bude vyžadovať viaceré súhlasy s odlišným technickým riešením," dodal Dúbravský. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy