Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Korupčná aféra na východe. NAKA zadržala lekára priamo v ambulancii
Zdielať na

Korupčná aféra na východe. NAKA zadržala lekára priamo v ambulancii

SNINA / Korupčný škandál v zdravotníctve odhalila NAKA počas policajnej razie v okrese Snina. Zasahovali v ambulancii zdravotného strediska, odkiaľ odviezli jedného lekára. Policajné akcie vykonali v obci Ubľa a okolí. Lekára obvinili z prijímania úplatku. Siedmi pacienti čelia obvineniu z podplácania.

NAKA zasahovala priamo v ambulancii všeobecného lekára v zdravotnom stredisku. "Príslušníci Národnej kriminálnej agentúry po dlhodobom operatívnom rozpracovaní a vyšetrovaní vykonali policajnú akciu v Ubli a okolí, ktorej výsledkom bolo zadržanie lekára," informuje hovorkyňa PPZ SR Denisa Bárdyová. 

Policajti ho mali podľa slov svedkov odviezť rovno z ambulancie. "Ja som sa dozvedela o tom v piatok tu v obchode, ale neviem detaily, vôbec nič," poznamenala miestna obyvateľka. 

"Vyšetrovateľ muža obvinil z prijímania úplatku," približuje Bárdyová.  Obvineniam sa nevyhli ani samotní pacienti. "Obvineniu z podplácania čelí sedem osôb, ktoré mali poskytnúť úplatky za vystavenie potvrdenia o práceneschopnosti," dodáva Bárdyová. 

Stredisko zháňa náhradu 

Fungovať bez všeobecného lekára si miestni obyvatelia nevedia predstaviť. Ubľa je koncovou dedinou pred slovensko- ukrajinskou hranicou. Zdravotné stredisko navštevujú aj obyvatelia okolitých obcí. Dôležité preto bolo zabezpečiť za lekára náhradu.

V najbližšej dobe bude obvineného lekára zastupovať iný lekár. Polícia v súvislosti s korupciou na krajnom východe operatívne preveruje aj ďalšie osoby, aby však nedošlo k zmareniu vyšetrovania, zatiaľ konkrétne informácie nie je možné zverejniť.

Zásah NAKA v Rusovciach: Podľa informácií TV JOJ policajti zadržali muža a ženu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy