Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Sarah (16) surovo prepadli na ulici neznámi muži. Jej životný príbeh vás dojme
Zdielať na

Sarah (16) surovo prepadli na ulici neznámi muži. Jej životný príbeh vás dojme

HUMENNÉ / Šestnásťročné dievča z Humenného dostáva od života jednu ranu za druhou. Jej otec tragicky zahynul, mama sa o ňu nezaujíma, úrady jej nechceli priznať sirotský dôchodok. Nedávno prišla aj o babičku, takže sa o ňu stará 73-ročný dedko. A teraz má hlavu v smútku aj on. Keď sa vnučka jeden večer vracala domov, na ulici ju surovo prepadli neznámi muži.

"Z ničoho nič sa na mňa zozadu vrhli dvaja chlapi, strčili ma, začali do mňa kopať, že mám byť ticho," povedala poškodená Sarah. Podľa jej slov sa to stalo okolo ôsmej večer, keď sa od kamarátky vracala domov. "Mala som akurát tak modriny všade, tŕpli mi ruky, nohy, celá tvár, nevedela som ani chodiť. Už to išlo do extrémov, začala som ma silné kŕče pod rebrami," pokračovala. 

Toto dievča má za sebou ťažké roky. Matka sa o ňu nezaujíma, otec zomrel tragicky a po jeho smrti jej úrady nechceli priznať sirotský dôchodok. Starala sa u ňu babka a dedkom. Rodina šetrila tak, že babička si dokonca radšej nekúpila niektoré lieky. Pred pár mesiacmi sa pominula a o tínedžerku sa stará iba 73-ročný dedko Andrej. Z útoku na vnučku je nešťastný. Záchranári dievča previezli do nemocnice. Momentálne je hospitalizované na chirurgii. "Preveruje všetky okolnosti tohto skutku a v zákonnej lehote bude vo veci rozhodnuté," povedala policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. 

"Má povrchové odreniny na horných a dolných končatinám, zodpovedá to tomu, pravdepodobne bola napadnutá,"  informoval primár chirurgie Pavol Olach. Podľa psychologičky v ťažkých životných situáciách musíme prejsť fázami bolesti, odsmútenia a aj prijatia toho, čo sa stalo. Pozitívom v živote tínedžerky je psík Blacky. "Mnohokrát pomáha, keď má človek domáce zviera. Nemá čas myslieť na tie veci, o zvieratko sa treba starať, ísť na prechádzku, obriadiť," povedala Katarína Murniková. 

"Jak prežívam, musím to prežiť, zakúsiť zuby a ísť ďalej. Mám strach o ňu. Nemá nikoho, iba mňa samého," povedal starý otec Sarah Andrej Harakaľ. "Pokiaľ človek prijme to, čo sa mu stalo zlé, môže sa štartovať do ďalšieho života," dodala psychologička Murniková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy